30 x 30

30 saker jag vill uppnå innan jag fyller 30 år

Hej på er! Jag såg den här videon från en nyfunnen youtuber, som jag hittade via Brittany Bathgate, där hon radar upp 30 saker hon vill uppnå innan hon fyller 30. I sin video så går hon igenom sina mål och avgör om hon uppnått dem eller inte, men för att kunna göra det måste man ju skriva upp sina mål innan man fyller 30 år. Så nu när jag är 27 år kanske det är en bra tid att försöka skriva ner vad jag vill sträva efter de kommande tre åren.

Och ja, jag kommer börja med resor i ren corona-protest.

Resor

 1. Vandra i Skottland, dricka öl på pubar, besöka whiskydestillerier, njuta av naturen och landskapet.
 2. Åka till Italien, äta aperitivo på ett torg, bada i havet.
 3. Besöka London, jag har aldrig varit i London och skulle så gärna vilja åka dit.
 4. Har som sagt inte varit i Storbritannien över huvud taget, så självklart vill jag ägna en resa åt att besöka slottsparker i England.
 5. Äta mat i Paris och spendera hela dagar på museum. Jag har varit i Paris två gånger tidigare, men då var jag så uppslukad av att se alla turistattraktioner och shoppa. Nu vill jag bara dit och njuta av maten, gå i parker (kanske se Versailles) och spendera tid på museum med J.
 6. Uppleva norrsken.(kanske i förbindelse med en resa till Norge igen, Norrskensresan försök 2? gärna Lofoten eller Tromsø som är så vackert.)
 7. Okej, sex resor på 3 år känns ganska svårt att uppnå, (speciellt om pandemin har tänkt att hålla i sig) men om vi ändå håller på så kan vi väl lika gärna skriva dit en sjunde: åka till NYC igen! Fast längre tid än förra gången, och verkligen bara existera där och njuta av atmosfären. (*host* avgaserna *host*)

analogt foto

Att fortsätta utveckla

 1. Fortsätta yoga.
 2. Fota mer analogt.
 3. Fortsätta arbeta med minimalism. Enbart ha det jag behöver och fortsätta reflektera över saker, tankar och personer jag håller fast vid. Lära mig att trivas med mindre.
 4. Bli bättre på munspel.
 5. Fortsätta jobba med min psykiska och fysiska hälsa. Låta det stå i fokus för valen jag gör.
 6. Minska ner min skönhetsrutin till en nivå som känns inspirerande och rolig, utan att bli överväldigande, dränerande och en tidstjuv. Hitta LAGOM.
 7. Bli bättre på att hålla lägenheten städad. (Jag hatar att städa, men älskar att bo i en ren miljö, ja ni hör ju dilemmat…)
 8. Fortsätta fondspara regelbundet.

tarot comparison

Lärande

 1. Lära mig Italienska. Haha vet inte om detta kommer lyckas innan 30 men det är något jag vill.
 2. Lära mig läsa tarot-kort.
 3. Lära mig mer om växter och naturen (kommer förhoppningsvis till stor del komma av sig självt med mitt sista års studier, men ändå, ett mål och ett arbete)
 4. Lära mig yogapositionen headstand och bridge pose.
 5. Lära mig mer om essentiella oljor.
 6. Testa att skapa vlogar, om så bara för mig själv som ett kreativt outlet.

Mätbart

 1. Skaffa ett jobb. När jag är klar med skolan vill jag såklart hitta ett nytt jobb. 19 års studier borde räcka för de flesta människor. (7 år låg/mellanstadie, 3 år högstadie, 3 gymnasie, 3 universitet LIU, 3 Universitet SLU).
 2. Spara ihop till en buffert på 50 000kr.
 3. Betala av lånet på bilen och datorn. (Och inte skaffa några nya, bortsett från bolån/CSN som är pågående)

Livsnjut

 1. Spendera mer tid i naturen. Detta kan vara vandra, dricka kaffe vid havet, plocka bär/svamp, sitta i hammocken i trädgården. Helt enkelt spendera mer tid utomhus.
 2. Gå fler soliga morgonpromenader.
 3. Se fler solnedgångar över havet.
 4. Njuta mer av de små sakerna i livet. Varesig det är mini-ölprovningar hemma, en god kopp matcha-te, en pommeskebabpizza med såsen bredvid eller en ansiktsmask. Jag vill göra fler unniga saker.
 5. Bli bättre på att slappna av och göra ingenting. Släppa kravet på att konstant va i rörelse med pågående projekt och lära mig att ta det lugnt utan stress.
 6. Ta mig tiden att lukta på blommorna!

Tjolöholms Slott
Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *