ÄKTA PÄRLOR

Mina nya favoriter

Hej där ute! Idag är det äntligen fredag och kursavslutning i skolan! (Yay!) Så jag tänkte att vi skulle fortsätta de härliga vibbarna och ta en närmare titt på mina nya pärlor! Är dessutom överlycklig att jag lyckades timea in fotograferandet till årets (vad det iaf känns som) första solstrålar!

Om ni läste det här inlägget, eller detta, så såg ni pärlorna jag köpte på Kaplans i somras. Jag tyckte låset med den gröna stenen var superfint, men pärlorna var mycket mindre än jag hade tänkt när jag fick hem dem. Halsbandet var också snäppet kortare än det jag egentligen var på jakt efter, så med ett halvt öga fortsatte jag att hålla utkik på Kaplans/Bukowskis/Tradera och hittade dessa nästan direkt:

Detta var ett halsband jag hade ratat när jag köpte det andra, då det var i behov av omträdning och en gnutta för kort. Älskade dock hur låset såg ut med en liten pärla i. Sen blev jag helt förälskad i själva pärlorna som är lite smått barocka och skiftar i färg, några lite mer rosa, och några lite mer gula. Jag bestämde mig därför att fundera på saken och la in länken i min önskelista på Pinterest. När ett par månader gått och jag inte fått dem ur hjärnan eller i julklapp, så tänkte jag att nu, nu klickar jag hem dem! För att upptäcka att de hade hunnit bli sålda. SKIT OCKSÅ! Så på uppesittarkvällen satt jag och spelade Bingolotto med ett halvt öga och scrollade efter några andra pärlor… (Vi firade jul den 21 om ni undrar hur jag får ihop tidslinjen… haha)

När jag hittade dessa! De kostade 60kr mer än de jag tittat på innan, men såg så lika ut! Var också ett par centimeter längre. Så jag letade fram bilderna på de andra och satte dem bredvid varandra och jämförde. Detta måste vara samma! Fast nu hade de trätts om! (Har inte mailat och frågat men är 99% säker på att detta är samma halsband)

Hur som helst så tänkte jag inte i 2 sekunder utan klickade hem dem direkt.

Och nu sitter jag här med pärlorna kring halsen. De är perfekt doserade och går från riktigt små 3,6 mm till en helt perfekt stor på 7,8 mm. Halsbandet är 52cm vilket gör det precis lagom långt att ha både för sig, men även ovanpå en svart polo i äkta Audrey Hepburn stil. Låset har ett härligt klick som gör att man känner sig trygg i att det sitter även utan säkerhetskedja. Nu kostade halsbandet ju inte heller så mycket vilket gör att man kan använda det varje dag utan att behöva oroa sig för att tappa det. (Som jag gör varje gång jag använder farmors pärlor som farfar gav henne när de var unga och som jag fick av dem när jag konfirmerades och som nu både mamma och jag gift oss i). Men tyvärr är väl inte sentimentalvärde logiskt och baserat på det egentliga värdet utan hur mycket man gillar något, så kommer nog bli förkrossad om jag blir av med dessa också! Haha tanken är i alla fall god!

Det enda jag kan anmärka på är att några av pärlorna är lite slitna vid hålen, säkert pga den gamla smutsiga tråden som satt i tidigare. Eller för att de är välanvända, vilket jag väljer att tro på (och det ena utesluter ju inte det andra). Det känns trevligt att använda något som varit väldigt älskat av någon annan tidigare.

Så nu kan jag äntligen sluta jaga efter pärlor på Kaplans. I teorin i alla fall! 😉

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *