ALLA HJÄRTANS DAG

På ett annat sätt

Glad alla hjärtans dag!! Som hopplös romantiker är alla hjärtans dag en av mina favorithögtider. Jag och J brukar alltid fira med att gå på resturang och käka en av alla specialmenyer som brukar erbjudas. För att väga upp för resturangbesöket i år så sa J att han skulle skämma bort mig med middag. Ska bli så spännande!

Jag tänkte egentligen bara kika in lite snabbt och säga hej! De senaste veckorna har jag fått ett minimalism-ryck igen. (Tror senaste stora rensningen var 2017 efter att ha hittat Marie Kondos bok och The Minimalists.) Denna vändan har bestått av att gå igenom allt som inte orkades med i samband med flytten till Helsingborg. Tex HELA garderoben. (inte den för kläder, utan den för allt skräp man samlar på sig, tänk fog-pulver, en halv målarburk, sko-putsgrejer och random kartonger.) Men även en till omgång i vanliga garderoben, och diverse delar av lägenheten. Tror snart jag är igenom hela. Känns som en typisk pandemi-grej att göra haha.

De senaste månaderna har vi också försökt satsa lite mer på denna lilla yta som vi numera spenderar 99% av vår tid i, lägenheten. Dvs gjort i ordning köket, fixat ett hemmakontor, och förhoppningsvis har vi snart sparat ihop till en ny garderob. Så det ska nog bli ordning och reda även här!

Just nu sitter jag och balanserar på min gamla pilatesboll i vårt nyfixade kontor och bilden är tagen på min nya Macbook Pro! Ja för det har också hänt! Efter mycket om och men så har min gamla 2012-variant av Macbook Pro fått gå i välförtjänt pension. (20 mins väntan för att starta zoom var inte längre hållbart haha). Att ha tagit mig genom en och en halv kandidatexamen är ändå bra kämpat för en dator! Men fy, hoppas verkligen den här datorn tar mig igenom många år framöver nu. Har fortfarande lite mardrömmar om hur mycket den kostade.

Förstår nu varför folk kunde köpa sin bil kontant förr i tiden, just för att man inte behövde varken dator eller mobil, det är ett par billigare bilar man har köpt genom åren i form av teknologi… Men jag och J pratade faktiskt om det i morse, vilka köp man varit mest nöjd med under sina 20s, och både bil och dator ligger på den listan så är ändå bra investeringar.

På tal om investeringar. Vi har äntligen fått tummen ur och börjat fondspara! Känns som en väldigt vuxen grej (även om man kanske skulle börjat för 10 år sedan haha), men Matt D’Avella som inspirerat denna omgången av minimalism, har flera bra videor om just ekonomi. Hur en välfungerande ekonomi, och en faktisk plan för sin ekonomi framöver också kan göra livet enklare och mer överskådligt. (Att minimalism/essentialism inte enbart riktar sig till saker, utan till alla aspekter av livet.)

Har också drömt mig bort till Malama Lifes videor om Simple Living. Känns kanske lite enklare i så vackra miljöer som Hawaii, men går även att applicera på ens eget liv i Skåne.

Till sist vill jag bara säga att fåglarna sjunger igen! Imorse vaknade vi av duvans kurrande utanför fönstret, och sen började småfåglarna och koltrastarna så trots att stora delar av Sverige ligger i snö så finns hoppet om våren! Mina morföräldrar har också precis fått första vändan av corona-vaccinet och om det inte gör en lycklig så vet jag inte vad som gör!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *