ÅRETS JULAFTON

2019

Hej där ute i kylan! Nu är klockan 6 och jag har precis sagt hejdå till Jonathan som ska åka och jobba idag. Man var tvungen att välja mellan att va ledig den 23:e eller den 27:e och Jonathan valde uppesittarkvällen vilket var skönt! Detta resulterar dock att vi båda vaknade vid klockan 5 och drack kaffe i köket och sällskapade innan jobbet. Precis som hemma! Älskar långsamma morgonstunder.

Egentligen hade jag tänkt att sova vidare idag men har känt mig så stressad över att jag sover bort hela dagarna så det är lika bra att sätta igång. Så nu sitter jag här med min dubbla espresso och skriver ett blogginlägg.

Lyckades också klicka hem två mini-kit från Sephoras mellandagsrea med en massa spännande miniatyrer från Nudestix (ett märke jag aldrig tidigare har provat men hört en massa gott om bla. via den här podcasten) och ett av Sephoras egna kit med bla. Bas Ass Black mascaran som Allana Davison pratat om, en miniatyr av Milk Werk som jag älskar och Laneige Lip Mask som är min favvo! Kan visa lite mer ingående när paketet dimper ner i brevlådan! (Och so much för att inte köpa smink som jag skrev om i förra inlägget, haha! Miniatyrer räknas inte, eller hur?)

Men nu till julen:

Tänkte att vi skulle ta en titt på vår julafton. Fotade så dåligt detta året och tog bara några bilder från det ena av vårt julfirande varav 90% av bilderna är matbilder på ofotegenisk, men gudomligt god mat. Men men! Det ser ju ungefär likadant ut varje år 😉

Då mamma är dansk äter vi dansk julmiddag på julafton istället för julbord. Bruna potatisar är en av mina favoriter! Potatis som är brynt i smör och socker! Mums!

Och bilden 2 sekunder innan min lillebror fick det brynta sockret på fingrarna haha!

Det viktigaste är såklart den ugnsstekta anden fylld med katrinplommon och äpple!

Nej jag tar tillbaka det! DETTA är det viktigaste! Den tjocka såsen med andfett <3

Max var pussglad som vanligt!

I en värld där man äter 50% av sin mat ur matlådor och 40% på IKEA-tallrikar blir det extra speciellt på julafton när allt är dukat fint!

Rödkål, asier, lättsaltade chips och hemmagjord gelé från Emilia! (och Mathias, som påpekar att han faktiskt hjälpte till och plockade ett bär eller två!)

Den ultimata tallriken med julmat! Kan gå och längta hela året efter detta! Mmmm…

Sen är det dags att sjunga och gå runt granen innan det är paketuttdelning! Även taxarna brukar gå runt granen! De är så söta!

Och det var det för denna julen! Så kul att Bedste och Bedstefar också kunde va med i år! Nu håller vi bara tummarna för att Bedstefar mår bättre så att han kan lämna sjukhuset snart! God Jul!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *