DE 5 PRODUKTERNA SOM HACKADE MIN NO-BUY

Med hjälp av familjen

Fresh gucci rms beauty

Maj månad börjar närma sig sitt slut så jag tänkte passa på att inleda miniserien om hur mitt no-buy har gått, ett halvår utan att köpa smink. (Se mer om det här och här.) Med corona-krisen så “försvann” ju mars-maj, (pga pyjamasmode) vilket gjorde att det inte kändes som så lång tid överhuvud taget. Tack och lov! I nästa inlägg tänkte jag gå igenom exakt vilka produkter jag använde slut på och behövde köpa refills på, vad jag rensade ut ur min samling av smink/hudvård, och vad jag saknade, men inte köpte! Men idag tänkte jag att vi börjar med det roligaste. Mina små ”fusk”.

Eller fusk är fel ord, för det är faktiskt presenter från min kära familj. Föräldrar, svärföräldrar och make. De som stöttat en sminkberoende under ett halvår genom att till födelsedagen i mars ge mig smink i present. Vilket har känts ungefär som när man hittade extraliv i Super Mario.

Det är bara 5 produkter så jag tänker att vi tittar igenom dem en i taget och drar ut på njutningen! Haha

kjaer weis crean blush precious

Kjaer Weiss blush – Precious

Först ut är en produkt som ni såg i det här inlägget från min födelsedag. Detta har varit min absoluta favorit sedan jag fick den. Har använt den näst intill varje dag, både som rouge och ögonskugga. Älskar hur den är exakt samma färg som min öron. Låter konstigt men det knyter liksom samman rodnaden i hela min hy och ger det samma ton. Kinderna rodnar ju oftast mer kallt rosa är persikofärgat så denna neutraliserar färgskalan. Gillar även hur färgen känns så somrig. 

Rms beauty sublime champagne rose luminizer

Rms Beauty – Champagne Rose Luminizer

Vid samma tillfälle fick jag även denna highlightern. Superfin och gillar den lite nude tonen. Ger ett mjukare intryck än Living Luminizer (som jag precis nått botten i). Vet fortfarande inte vilken av dem jag föredrar men detta är i alla fall min favoritformula när det kommer till highlighters.

Rms Beauty Lip Shine – Sublime

Även denna från RMS var en present från J när jag var lite nere. Det är ett supersomrigt klarrosa läppbalsam som även kan duttas på kinderna. Påminner om vårens första tulpaner och körsbärsblommor. Jag har ingenting i samma färg och har knappt använt rosa de senaste 5 åren, men detta kändes som den perfekta produkten att representera den kategorin. 

Fresh beauty icon lip treatment

Fresh Beauty Lip Treatment Icon

Från mina svärföräldrar fick jag lite pengar som enbart fick användas till smink. Resultatet är de här två produkterna. Precis när vi kommit hem från USA släppte Fresh färgen Icon. Då detta läppbalsam har blivit en favorit pga den fantastiska doften och sköna känslan på läpparna, och då jag älskar allt som är lackat, vare sig skor, nagellack eller läppstift, blev jag liiiiite bitter över att jag precis hade missat den! Men så upptäckte jag att Sephora i sverige har ett liiiitet utbud av Fresh produkter, bland annat det här läppbalsamet. Hurra!

gucci hold your man lipstick

Gucci Rouge á Lèvres Voile Sheer – 205 Hold Your Man

Sist ut är en megalyxig unnig produkt från Gucci. Deras reklamkampanj har fått både ris och ros, men själv gillade jag verkligen den rå känslan med alla typer av leenden och äkta människor i läppstift. Sen tycker jag om deras klassiska metallförpackningar som känns lite vintageinspirerade. Guldigt, tiffany-blått och blommönstrat. Om jag inte hade hittat Fresh Icon hade jag nog testat den röda nyansen i den här läppstiftsserien då den också är semi-transparent. Men tur var det, för istället skaffade jag deras nude Hold Your Man som är den perfekta vardagsfärgen. Älskar att denna formulan är sheer (de har även en krämig och en matt), för det gör den så lättanvänd och naturligt. Denna i kombination med min Clarins Lip Perfector 03 har varit min go-to!

Och detta var guldkornen från de här 6 månaderna. För en mindre makeup-intresserad kanske detta låter som mycket smink, men om man jämför vad jag köper i vanliga fall under ett halvår så är det väldigt återhållsamt. Känns dock väldigt skönt att inte ha lagt några pengar på smink och istället försökt använda det jag har i gömmorna innan det blir för gammalt. Målet är att ha en sminkväska på ca 10-15 produkter som är de enda jag använder men som ändå kan skapa looks för alla humör och tillfällen. Känns som att min no-buy har varit en bra start på det! (Trots ett par små tillskott)

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *