DE FÖRSTA STAPPLANDE STEGEN

Mot en examen som Trädgårdsingenjör – Design

palmehuset botanisk have københavn

Nu har halva första veckan på Alnarp gått och idag är det hemstudier hela dagen för att svampa upp så mycket grunder som möjligt inför resterande kursen. Jag känner redan hur det är ett annat tempo här. Det är väl den stora skillnaden mellan att djupdyka i ett ämne och en kurs i två månader för att sedan gå över till nästa. (Inte läsa flera kurser parallellt som på GDK)

palmehuset botanisk have københavn

Just nu sitter jag i soffan under yllefilten med svullna ögon. Jag försöker desperat att lära mig att gå upp vid klockan 6, men min interna klocka vill gärna sova till 8-9 och kroppen är i protest. I pantone-koppen finns kardemumma te och i huvudet snurrar all information. Jag har ett par timmar nu innan jag ska sätta igång med skolarbetet för dagen, en bok om Morfolologi (efter grekiskans morphe = form och logia = lära, om man frågar google) Alltså läran om växters form och uppbyggnad.

palmehuset botanisk have københavn

I helgen var jag och Jonathan i Köpenhamn och firade att vi, i lördags, har spenderat 6 år tillsammans. (Känns helt galet!) Vi använde ett presenkort från bröllopet till lyxmiddag på Kofoed ute på trottoaren och njöt av sommarens sista kväll. Vi unnade oss en hotellnatt på Best Western i närheten av Nyhavn. Träffade min kusin och hans familj och delade på en flaska portvin och sprang genom en regnig och blixtrande natt i Köpenhamn. Vi besökte Glyptoteket och såg en riktig Monet och Palmehuset i botaniska trädgården där vi såg riktiga näckrosor.

Jag testade också att fota lite 35mm bilder med min Kodak Reninette 1B som jag köpt på Erikshjälpen. (Ska bli spännande att framkalla bilderna och se om kameran ens fungerade, och om jag kunde klura ut det manuella inställningarna.) Kanske ska försöka åka förbi Malmö eller Lund imorgon och lämna in dem? Har ni några tips på bra ställe för framkallning av film?

palmehuset botanisk have københavn

Jag har också fotat massor med vanliga bilder, från bad på bastuflotte, vandring längs skåneleden och en helg i Köpenhamn, men känner att saker får ta lite tid nu. Jag vill sakta komma in i alla nya rutiner så bilderna och bloggen får vänta lite.

Så hur har det gått nu första veckan? Pendlandet i vår lilla turbo-clio tar mig 50 minuter ganska exakt. Det är lite vägarbete just nu och rusningstrafik så tar nog närmare 35-40 när det är färdigt till vintern. 1h 15 min brukar jag räkna dörr till dörr för att kunna ta det lugnt och såhär två dagar in så känns det inte så farligt. Har haft sällskap av Michelle Obamas röst och ljudboken Becoming. Väl i skolan så är det fullt av information och nya skolsystem. Jag har lyckats komma in på studentmailen och på Canvas (sidan där kurslitteratur och uppgifter läggs upp), och hämtat ut ett passertkort. Jag har också träffat mina nya klasskompisar, men har svårt att avgöra vilka som är från mitt program då vi första månaden läser tillsammans med Trädgårdsingenjör – odling, Landskapsingenjör och Landskapsarkitekterna. Ca 200 personer istället för Trädgårdsingenjör – designs ca 25-30. Skosnöret på mina Adidas gick också sönder igår, men för att ha klarat en studietid som festerist plus ett par år till varje dag året runt så har de gjort bra ifrån sig. Tog det dock som ett omen att de nya jag beställt hem och som ska levereras idag var väl behövliga.

palmehuset botanisk have københavn

Campus är så fint och imorgon så ska vi på vandring i Alnarpsparken och lära oss om hur man använder den för studier. Bilderna i inlägget är från helgens besök till Palmehuset i Köpenhamn vilket kändes passande då de på uppropet på Alnarp delade en gammal skiss från just denna byggnad. Vilket sammanträffande!

palmehuset botanisk have københavn
Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *