DECENNIETS HIGHLIGHTS

En liten tillbakablick på det här decenniet

Läste på instagram (stabil källa eller hur?) att man genom att uppskatta/vara tacksam för tre saker varje dag kan programmera om sin hjärna till att bli lyckligare. Så inför 2020 kändes de passande att uppskatta 20 saker från de senaste 10 åren.

Jag kommer nog aldrig någonsin ha 10 år till som dessa där livet ändrar sig så drastiskt. Flytta hemifrån, studier, ungdom till vuxen, gifte mig mm. Men såklart kommer det kommande decenniet troligtvis föra med sig ny karriär, barn och en massa andra härliga händelser istället. Förhoppningsvis och troligtvis på ett mer grundat och långsamt sätt.

Men nu till några av decenniets highlights. Det går inte riktigt att sammanfatta 10 år i 20 punkter, men detta är några av de mest utmärkande sakerna!

1. Åkte till Lofoten

Innan jag träffade Jonathan åkte jag på en lång bilresa upp genom Sverige, ut på Lofoten, Hurtigrutten till Tromsø och sen ner genom Treriksröset, Finland och sen tillbaka hem igen. Hade precis träffat min första kille och var kärlekskrank ungefär hela resan. Men den var fantastiskt fin och en av de sista resorna bara vi fyra i familjen. Jag blev också helt förälskad i Lofoten och vill så gärna åka tillbaka dit någon gång framöver.

2. Tog studenten + studentbal

När jag satt och tittade tillbaka genom min hårddisk med bilder kom jag på att jag har ju också tagit studenten under det här decenniet! Känns som ett helt annat liv!

3. Träffade Jonathan

Den sista sommarkvällen 2013 träffade jag Jonathan i ett öltält på Stadsfesten i vår hemstad. En kväll som snabbt gått utför (spillde bland annat rödvin på en av mina vänners vita stickade tröja, och blev dissad av några andra vänner jag skulle mött upp och förfestat med) räddades upp på den där kladdiga öltältsbänken där jag såg honom i baren. Vi gick hand i hand över kullerstenarna i gamla stan hela kvällen och sen släppte vi aldrig varandra.

4. Började fira nyår i Köpenhamn

Fyra månader efter att vi träffats åkte vi till Köpenhamn för att fira vårt första nyår tillsammans. En tradition vi nu har haft sedan vi träffades. I år blir vårt 7:e nyår tillsammans i Köpenhamn.

5. Skaffade Wilbur

Våren därpå kom jag in på Linköpings Universitet. Jonathan och jag skulle ha distans, och för att inte flytta ensam skaffade jag ett fluffigt sällskap i form av lilla Wilbur. Letade reda på den sötaste kaninen i Sverige och åkte flera timmar för att hämta upp honom. Han har åkt tåg med mig och flyttat med mig från Eksjö till Norrköping och nu till Helsingborg.

6. Flyttade hemifrån – till Norrköping

När det dock blev dags för flytt upp till Norrköping efter sommaren flyttade Jonathan med. Så nu var det både kanin och kille i min lilla tvåa en gata från skolan.

7. Jonathan friade

En januarikväll 2015 gick vi en promenad genom Norrköping efter att mina föräldrar varit på besök och tittade på det stora fina gamla trädet bredvid strömmen som alltid hade så vacker belysning. Där under gick en Jonathan (mer nervös än jag någonsin sett honom) ner på ett knä. Några snöflingor yrde i luften och jag stod där i min tjocka röda fjällrävenjacka och svarta mjukisbyxor och sa ja. (Såklart!)

8. Gick på bio typ varje vecka i ett år

I Norrköping hade vi en period där vi gick på bio nästan varje vecka. Köpte 10-pack på 10-pack med företagsbiljetter och gick på nästan allt som var det minsta sevärt. Vårt gemensamma filmintresse levde loppan!

9. Vann en resa till Paris

En dag låg jag i soffan och skrev en cheesy motivering på skolfranska/svenska till en tävling Lóreal Paris höll och motiverade varför deras nagellack i färgen Oyster Bay var min favorit. Detta resulterade i att jag vann en weekendresa till Paris för mig och en vän. Så på våren 2015 åkte jag och Jonathan dit. Lyssnade på fransk musik i var sin öronsnäcka längs Seine, åt crepes utanför Eiffeltornet, åt moules och löksoppa och gick långt långt.

10. Såg Bruce Springsteen

Som uppvuxen med Bruce Springsteen i öronen så var det helt galet att se honom i verkligheten. En konsert i Ullevi som aldrig tog slut, 2h blev 3h blev 4h. Alla låtar man ville höra spelades och när han sprang förbi 2m framför mig tror jag nästan jag svimmade.

11. Tog kandidatexamen i Grafisk Design och kommunikation

Sen tog jag kandidatexamen från GDK och började jobba i Stockholm. Var så glad över att äntligen vara klar och börja jobba men inom ett halvår insåg jag att marknadsföringsjobb inte var för mig.

12. Var i Italien för första gången

2017 var vi i Italien för första gången och blev förälskade! I maten, vinet, miljön, atmosfären och människorna. Åkte till Taormina i Sicilien och gick på vinprovningar och utflykter. Drack/åt aperitivo och god mat och bara njöt!

13. Köpte vår första lägenhet (och blev med trädgård… och tvättmaskin… och diskmaskin… haha)

Då jag alltid velat flytta till Skåne, Danmark eller Storbrittanien kändes det helt underbart när Jonathan fick jobb i Helsingborg och vi kunde flytta ner. Jag hatar att flytta och började därför direkt leta efter en lägenhet vi skulle kunna bo i lite mer på långtid. Ett fyrfamiljshus i helsingborgstegel från början av 1900-talet, med sovloft och trädgårdsplätt dök upp på hemnet och vi åkte ner för att kolla. Efteråt satt vi i bilen och kände att det här är bara så rätt. Här ska vi bo. Och helst länge.

14. Gifte mig

Sedan kom den lyckligaste dagen i mitt liv. Har aldrig mått så dåligt som våren innan bröllopet med lägenhetsköp, bröllopsplanering och flytt över halva Sverige, men under bröllopet pausades allt och var helt perfekt. Vi gifte oss i Linnéaträdgården här i Helsingborg som vi bokat sedan långt innan att vi visste att vi skulle flytta hit. 2/6-2018 ❤️

15. Var i Italien för andra gången

Som bröllopsresa hade vi en miniweekend i Köpenhamn direkt efter bröllopet innan det bar av till Sicilien igen. Vi gjorde en copy-paste av förra årets resa (fast i lite finare hotellrum) då ingen av oss hade energi att planera något mer än lägenhetsköp, flytt och bröllop. Vi bara njöt av allt vi tyckte var så härligt förra gången. Maten, vinet, solen och den vackra staden.

16. Flyttade till Helsingborg

2/7 2018, en månad efter bröllopet flyttade vi ner till Skåne. Det bästa beslutet vi någonsin har tagit! Hatar dock att flytta! Tack och lov för våra snälla familjer som hjälpte och gjorde det enklare.

17. Skaffade Rosie

När jag studerade och bodde 5 min från skolan var jag hemma mycket av dagarna och Wilbur var nästan aldrig ensam. Men med andra rutiner i Skåne var det dags att skaffa lite ytterligare sällskap åt honom i form av dvärgvädur/rex-blandningen Rosie. Lika mycket plåga som sällskap skulle han nog säga men de är så söta ihop!

18. Upplevde New York

Sen i våras bjöd mina föräldrar med oss på en resa till New York Det var första gången för oss båda och ett livsmål för Jonathan. Resan var fantastisk och New York ska vi definitivt åka tillbaka till i framtiden. (Här är första blogginlägget från resan)

19. Köpte Turbo-clion.

För att kunna ta mig till skolan i Alnarp köpte jag och Jonathan vår första gemensamma bil. Jonathan hade en bil när vi flyttade till Norrköping som han sålde då vi inte behövde den där och sen har vi varit utan fram tills nu. Skåne är dock ett landskap som bör upplevas med bil (alla gårdsbutiker, slottsparker och vackra naturreservat) och nu har vi vår älskade lilla Renault Clio. Bränslesnål, liten och snabb!

20. Började plugga Trädgårdsingenjör design

Efter att gått hemma med ångest i ett par månader började energin komma tillbaka och jag skickade iväg en ansökan till utbildningen Trädgårdsingenjör – Design. Jag kom in, spenderade dagar i Alnarpsparken med att lära mig om blommor och träffade så många fantastiska nya människor.

Och sådär kan 10 år i ens liv se ut om man kollar i stora drag. Så tacksam för de här 10 åren och håller tummarna för 10 lika bra om inte bättre år framöver.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *