DEN FÖRSTA SOMMARMÅNADEN

En liten sammanfattning

Oj vad tiden springer iväg när man har roligt! Jag älskar sommaren och semesterkänslan man får då. Det känns som att ett typ av fågelkvittrande, ljummet och ljust lugn sänker sig över en. Nackdelen är dock att tiden springer iväg bland allt njutande och stunderna att sätta sig ner och skriva om allt roligt som hänt bara försvinner. Och sakta men säkert kommer stressen krypande av att ligga efter och inte hinna med. Alla idéer som låses inne och spontaniteten som inte får komma ut. Så istället för att låta känslorna ta över så tänkte jag nu beta av en av sakerna som stressar mig genom att sammanfatta allt jag velat berätta om den senaste månaden i ett stort inlägg. Så jag ber om ursäkt ifall det blir spretigt men maj/juni har varit så underbart och jag vill kunna minnas allt!

Just nu sitter jag på loftet i vår lägenhet, med solbrända, röda och värkande armar efter trädgårdsdagen igår. Utanför kvittrar fåglarna och långt borta klipper någon gräset. Jag hör bussen som stannar till på hållplatsen ett par gator bort och grannen som smäller i grinden och vandrar iväg på grusvägen utanför. Genom takfönstret lyser solen och skvallrar om en varm och fin dag. Och i huvudet snurrar tankarna. Jag vill skriva av mig, yoga bort den värsta träningsvärken och sen måla. Verkligen ta mig tiden.

Så om vi börjar i slutet av maj när jag var hos min vän Erika som jag berättade om i dethär och dethär inlägget. Vi var också ute och fotade en kväll är jag bland annat tog bilden ovan som är min favorit. Uppkavlade kjolar i kallt sjövatten, springande genom sommarlandskap med bara fötter och desperata försök att hinna med så många bilder som möjligt på de få minuter som fanns innan solen försvann bakom trätopparna.

Det var även denna veckan jag köpte Lasse! Min första pelargon. Just denna varianten hette Lasse vilket gav mig bullerbyvibbar och fick mig att välja just den av alla som fanns. Visst är han fin??

Tog även den här bilden på våra pallkragar med allt som hade börjat titta upp efter veckan jag varit borta.

Vi fick ägg i vackra färger från min morbrors höns.

Jag var i Köpenhamn med min vän från plugget, Nora. Hade finaste vädret och åt god mat i solen.

Dagen efter visade vi upp Helsingborg för henne och hon tog den här bilden på oss.

Jag åt pinterestbricka hos mamma och pappa.

Och hjälpte dem att göra fint i sin trädgård.

Gick på sommaräng med min svärmor och Jonathans mormor.

Hämtade Max, mina föräldrars nya och fantastiskt söta tax.

Firade min och Jonathans första bröllopsdag med trerätters, hammockhäng och Rocketman. Helt galet att tiden går så snabbt. Känns inte som att det redan har gått ett år sedan vi gifte oss.

Vi njöt av solen på stranden i Helsingborg.

Och på stranden i Helsingør.

Gjorde granskottssirap.

Jag började spela munspel.

Och hittade de perfekta loppisstolarna till matbordet! Visst är det konstigt hur man kan prata om något så länge? Jag har funderat på att komplettera med bruna pinnstolar till matbordet i snart 3 år nu men inte hittat de rätta eller fått det gjort. Men nu när vi kommer bli så många till Midsommar krävdes en stol till eller två. Så vi gick till Pingstkyrkans loppis lite spontant och tittade och hittade de perfekta och jättesköna stolarna bara sådär! Kramar verkligen om ryggen, och med ett vitt sittunderlsg smälter de bra ihop med våra andra stolar!

Och detta var denna månaden sammanfattad i bilder! Hoppas att ni också har haft en härlig start på sommaren!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *