DEN OVÄNTADE LÖRDAGSLOPPISEN

Till fördel för Världens Barn

Idag skulle egentligen Erika ha kommit på besök men då hon ligger hemma med ryggskott så får vi skjuta på det! Och med Jonathan på öl-safari i Köpenhamn med en jobbarkompis fick jag nu hela dagen fri till att göra vad som helst!

Jag skulle kunna plugga på de latinska glosorna inför torsdag och jag skulle också kunna ta itu men planteringen av vitlök och tulpaner i trädgården, eller så kunde jag ju såklart göra det jag gjorde vilket var att åka till Erikshjälpen och gå bananas! Dessutom gick idag hela Erikshjälpens dagskassa till Världens Barn så allt för en good cause.

Först ut har vi fyra böcker om blommor. Då jag vuxit upp med att få lära mig om Carl von Linné i skolan (då Linnéa Borealis är Smålands landskapsblomma) och nu studerar en utbildning om blommor tänkte jag det kunde vara spännande att läsa den här boken om ”Män omkring Linné”. (Tänker inte ens ge mig in i allt om den ofeministiska titeln, och vår skeva historia som bara handlar om män men denna handlar ju iaf om fler män än en man, så man får väl nöja sig med det för stunden)

Hittade också en bok som hette ”Blommor i Nordeuropa” som hade en trevlig layout med liknande blommor bredvid varandra så att man översiktligt kunde se skillnader och varianter! Tänkte att den kunde vara lite kul.

De två sista är bara nöjesläsning, den ena om dofter i trädgården med lite historia kring parfym och hur man kan tänka med växter i trädgården utefter dofter. Är för stunden helt besatt av Höstsilverax (Actaea Simplex ’Brunette’) som luktar gudomligt. Samt en bok om fjärilar i Skåne så jag jag kan lära känna mina grannar från Fjärilsbusken utanför fönstret lite bättre!

Sen hittade jag även två böcker om Carl Larsson. Hans målningar är så vackra och drömmiga. Speciellt då motiven ofta är från hemmet, familjen och trädgården dvs allt mysigt!

På tal om udda saker man kan hitta på loppis så såg jag den här lilla toalettskylten som påminde om något som Beatrix Potter kunde ha haft på väggen. Har letat efter en toalettskylt men inte riktigt hittat någon jag gillar tidigare, men gillade formen och det bordeaux-färgade hjärtat och de dammigt teal rosetterna på den här.

Om det är en sak jag har lärt mig sedan jag började studera Trädgårdsingenjör – Design så är det att jag inte har i närheten av tillräckligt med varma utekläder. Så för att kunna lägga mer pengar på långkalsonger, raggsockar och vandringsbyxor köpte jag de här vantarna. Behöver ett par som alltid kan ligga i bilen pga iskallt på morgonarna så tänker att jag kan ha dessa så länge tills jag hittar de perfekta och låtsas att jag ser ut såhär fast jag troligtvis mer ser ut såhär.

Paraplyer tycker jag är så mysiga att hitta på loppis. Detta hade en liten gullig knopp och söt design. Tyvärr lite slitet i tyget men det håller så länge det håller. Bra att ha några extra till när man har folk på besök!

Hittade också den här lilla smyckesasken som jag tänkte kunde passa perfekt till de smycken jag använder mest! Har varit lite sugen på att skaffa dessa från Muji, är fortfarande lite sugen på den för örhängen, men om man kan låta bli att köpa nytt är ju det desto bättre!

Idag fanns det nästan en hel uppsättning av födelsedags-porslinet som jag kallar det. Det är en servis från Hackefors med Linnéor som mamma och pappa har (tror det är arvegods) och som de alltid plockar fram till födelsedagar!

Utöver kaffekoppar och fat, som de som sagt redan har hade de lite roliga och udda föremål, tex ett par ljusstakar, två fat och tre vaser. Så plockade upp det åt mamma!

Den minsta vasen behåller jag dock själv då det är den perfekta storleken till småbuketter med blommor, tänk dig en bukett vitsippor eller liknande? Och med behåller själv menar jag behåller tills dess att mamma kommer hit nästa gång och plockar med den när jag inte ser! Haha

Sist ut har vi kvällens underhållning. Två nya tillskott till min dvd-samling! Så nu är jag 358kr fattigare och mamma 222kr, men allt går raka vägen till Världens Barn vilket känns lite fint!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *