DEN PERFEKTA SKÅLEN, ENGLAND OCH LITE NOSTALGI

Torsdagsloppisens loppisfynd

Imorse sken äntligen solen på väg till universitetet och jag blev påmind om hur underbart fint det faktiskt kan va ute. Känns som att jag har levt i mörker och rusk i flera år just nu… Kan inte våren bara ta och komma?! Nu så är det snart dags att sätta igång med storstädningen inför helgen, men jag försöker skjuta på det till sista minuten. Så därför blir det nu ett inlägg om lite saker jag fyndat på loppis idag! På vägen hem från skolan svängde jag förbi Erikshjälpen i Åkarp för att kolla vad de hade att erbjuda. Jag var nämligen på jakt efter en till pajform till helgens efterrätter och ville också hitta filmen Niceville efter att ha läst klart boken och blivit så sugen på att se den igen!

Så vi kan ju ta och börja där! Jag hittade faktiskt en pajform som var väldigt lik den vi har hemma, fast vit istället för genomskinlig! Så nu är helgens efterrätter räddade! När man sällan har mer än 4 personer på besök blir en 10+ middag ett himla tjohej! Igår var jag på Ikea och köpte klappstolar och för några veckor sedan var vi i Malmö och hämtade ett bord som vi köpt second hand. Skulle ju publicera ett inlägg om det men livet har kommit emellan så får bli senare.

Och på en mörk hylla med brunt porslin och keramik stod min drömskål och väntade! Jag har velat få tag på en sådan här sedan förra sommaren, men de jag har hittat har antingen haft ett hål i glaceringen, saknat hällpip eller kostat en halv förmögenhet. Många har också varit orangea eller vita och jag ville hitta en mörkbrun. Och så på Erikshjälpen i Åkarp för 28kr stod den och väntade på mig.

Bilderböcker från 40-60-talet har blivit lite av min grej, (se här, och här och här) jag älskar tidskapslarna de utgör och hur man kan få en titt in i vardagslivet på den tiden. Helt galet hur mycket som ändras på bara en 60-70 år. Dagens bok blev en om England. Älskade linne-klädslen och den präglade rubriken på framsidan.

Till mitt eviga scrunchie-makande (om ni vill se hur så har jag skrivit ett inlägg om det här) hittade jag den här beige/svarta slipsen i Italienskt silke. 48kr var dock gränsfall för vad en slips som ska klippas sönder kan va värd, men jag gillade det stadiga materialet och det dämpade mönstret! Kändes väldigt användarvänligt!

Sist ut är lite filmer och datorspel. Och inget Niceville så långt ögat kan nå! Får fråga mamma om hon kan ta med sitt exemplar ner i helgen. (För som bevis på min teori går den inte att hitta den på någon av playtjänsterna jag betalar för, såvida man inte vill hyra dem, vilket gör hela grejen med playtjänster redundant…)

Egentligen var det bara datorspelet Pettson o Findus i Snickarbon som jag hittade idag, men tänkte att jag lika gärna kunde visa allt som jag kommit över de senaste veckorna! Pettson o Findus var mitt favoritspel när jag var liten men lyckades tappa bort skivan någon gång, så är överlycklig över att jag hittat två av de tre spelen på loppis nu senaste veckan. Mucklornas Värld är det bästa! Sen hittade jag Flicka Med Pärlörhänge på Framtid och Sliding Doors från Erikshjälpen här i stan för att komplettera min samling.

Och det var allt för idag! Nu är det väl dags att ta itu med städningen!

Dela:

1 kommentar

  1. 16 februari, 2020 / 06:44

    Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *