DEN SISTA SOMMARDAGEN

Vår årsdag

I väntan på första sommardagen tänkte jag vi kunde drömma oss tillbaka till den sista sommardagen. Min och Jonathans 6 års dag i Köpenhamn i somras. 31 Augusti är ju faktiskt sista sommardagen och ett firande blir den perfekta avslutningen! (Är det bara jag som tycker årsdagen väger tyngre än både förlovningsdag och bröllopsdag??)

Då jag började skolan dagen efter vi kom hem så hann jag aldrig sätta mig med bilderna, men det var en av favvohelgerna förra året så tänkte det kunde va kul att titta på nu!

Visst är lite av tjusningen med årstider att man får något att längta efter. En regnig och ruskig vinterdag som denna längtar man ju verkligen till sommaren. Men jag minns när jag satt där och svettades i somras att jag längtade något galet till vintern 😂 men det ignorerar vi nu…

FOMOn när Jonathan valt den bättre maträtten… Som vanligt började vi dagen med att kolla runt i butiker, vilket tydligen inte va så fotovänligt då jag bara har bilder på mat haha…

Så vi hoppar direkt från lunch till middagen, på Koefoed! Vi hade önskat oss upplevelser i bröllopspresent och en av upplevelserna var ett resturangbesök! Så vi slog på stort och gick till Kofoed för ett härligt Bornholmskt mål mat!

Trevligt sällskap att äta svampchips med!

Rutinerat ändå att printscreena menyn innan den byts ut! Detta var vad som stod på schemat!

Snacks

Snackset kom rykandes in. Minns inte exakt vad som var vad, men den rivna äggulan förundrade! Och laxrullen (den med ett blad på toppen) var mums!

Förrätten

Alltså wow! För att vara en person som sällan väljer fisk på resturang var detta helt otroligt! Ett konstverk i matform. De gröna jordgubbarna var så vackra och helleflundran smakade fantastiskt!

Mellanrätten

Middagar med mellanrätt är väl ändå de bästa? Fänkål är också så gott!

Huvudrätten

Haha vem försöker jag lura, detta är inget sommar-inlägg. Jag vill bara sitta på gatan en varm sommardag i Köpenhamn och äta mat och dricka vin igen! Älskade minimajsen! Så salta och goda!

Efterrätten

Efterrätten bestod av Ymerfromage som var så gott! Dock skedade jag över sorbeten till Jonathan som är en glassgalning (då man efter 5 rätter plus för-snacks och massor med gott bröd började bli lite mätt…)

Sen gick vi en sväng till mina kusiner! På vägen gick vi igenom Nyhavn som var lika fint som vanligt! Tänk att detta har gått från ruggigt område till turistattraktion.

I lite av en dimma träffade vi mina kusiner och drack en flaska portvin i en grannes lägenhet och snackade skit innan det bar av hemåt igen! Blev såklart nerregnade på vägen till Metron!

På vägen från Metron hittade vi dock ett trasigt paraply som fick följa oss bland blixtrarna och regndropparna på vägen till hotellet!

Visst är det något underbart med sommarregn! Även att man blir blöt ner till huden så fryser man inte och livet känns bara uppfriskande och härligt! För att inte prata om hur underbart varmt regn på asfalt doftar!

Och dagen därpå var det mumsig hotellfrukost innan vi körde en heldag till med besök på Glyptoteket och Botanisk Have, men där gick jag crazy med fotandet så det får bli ett annat inlägg!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *