DET JAG SPANAR EFTER PÅ LOPPIS JUST NU

Ungefär allt som behövs för att bjuda över Elizabeth Bennet på te

Jag tycker det är så spännande att läsa om vad folk letar efter när de går på loppis. Att bara gå runt utan ett syfte gör loppisletandet oöverskådligt så det gäller att ha en någorlunda plan för vad man är på jakt efter. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av vad jag spanar efter när jag går på loppis just nu! Speciellt då jag checkade av några saker på listan under förra veckan när jag var i Småland. Ska bli så kul att dela med mig av vad jag hittade i ett annat inlägg! Men först – listan.

Man kan väl sammanfatta det som att jag vill leva som i en engelsk stuga med brokigt porslin och tavlor och kannor överallt, samtidigt som jag vill smycka ut mig som en 1500-tals engelsk kunglighet och dricka champagne med en scrunchie i håret framför Bridget Jones Dagbok! Där är en mental bild åt er! haha

Loppislistan:

 • Balja och krukor: Då jag vill börja odla så letar jag efter en balja att plantera jordgubbar och smultron i. Borde skriva ett eget inlägg om min strategi för trädgården, men kortfattat så vill jag fokusera pallkragarna till grönsaker och ”bruksodling” dvs sallader, morötter, purjolök, ärtor som kommer ätas och som det är lite ruljans på. Då jordgubbar och smultron är perenner som kommer övervintra vill jag gärna hitta en egen plats till dem som även går att flytta på utan att jag behöver plantera om dem. Detsamma gäller för örterna och tomaterna jag tänkt plantera och gärna vill kunna flytta runt på. Så en zink-balja skulle vara perfekt till jordgubbarna och smultronen. Men håller även ett öga öppet för potentiella krukor/korgar till allt det andra. Skulle även va så fint att hitta en gammal soppskål i fint mönster till att så ärtskott i köksfönstret. Tillexempel som @torpetslillatradgard har gjort här.

 • Två mörkbruna trästolar: Till vårt matbord har vi just nu bara tre stolar. Två Y-stolar som vi fick i bröllopspresent och en gammal kontorsstol sedan förra lägenheten. Men jag skulle gärna vilja hitta två mörkbruna stolar som har något speciellt för att blanda upp det och knyta ihop matbordsdelen med resten av rummet.

 • Champagnekylare: Sedan jag såg Elsa Billgren hitta en supervacker champagnekylare i stil med denna har jag varit så sugen på att hitta en egen. Känns ju som den ultimata piffiga saken för att lyxa till en fredagkväll och jag och Jonathan älskar ju bubbel!

 • Kannor: Okej, kannor. Det har nog varit en av mina huvudsakliga saker jag spanat efter på loppis. Denna punkten var indelad i tre men jag tänker att jag slår ihop dem till en för att bespara er att läsa samma sak tre gånger. Jag vill hitta en porslinskanna till te, gärna stor och bullig så man kan göra mycket te! Är även på jakt efter en bägare/kanna till att servera vatten i. Här är det öppet när det gäller utseendet men huvudsaken är att den ska va stor och gärna rymma 1,5-3 liter! Många porslinskannor rymmer bara runt halvlitern och hela poängen med kannor är ju att man inte ska behöva gå till köket och fylla på hela tiden. Till sist letar jag även i kannor i metall. Gärna öppna till vatten och blommor men även sånna med lock som man kan koka vatten på spisen med!

 • Allt Johnson Bros.: Okej, detta är en ganska bred punkt, men jag har märkt att jag ofta drar mig åt porslin av märket Johnson Bros. när jag är på loppis, har en tekopp, 5 assietter, ett fat och en tallrik av dem som alla är upphittade på olika ställen. Så tänkte nu att jag skulle försöka het byta ut vår ikea-uppsättning av mattallrikar och assietter med porslin därifrån! Letar främst efter deras blåa serier men tycker även att rosa och brunt skulle kunna va fint!

 • En tunnhalsad men bullig vas till rökelse: Älskar rökelse och såg en instastory med ett dukat bord där det stod en pytteliten bullig rund vas med en rökelse i. Tyckte det var så fint och påminner om estetiken med torkade strån i små vaser som finns lite överallt just nu.

 • Blomfakir: Hade aldrig hört detta ordet innan jag en eftermiddag spenderade ungefär en timme googlandes efter att jag sett Jamie Beck (@annstreetstudio) använda dem till att fota stilleben och få blommor att stå i bakgrunden. Så nu måste jag ju helt enkelt hitta ett gäng!

 • Tesil: Utöver en tekanna vill jag ju såklart ha en fin sil till. Jag har vanliga tesilar, så det jag letar efter främst är en sån man lutar på koppen och sen häller osilat te genom. Gärna i silver eller porslin.

 • Silkesslipsar i fina mönster: Detta är fortsatt kvar på listan trots att jag hittade en fin slips här. Vill gärna göra ett par olika scrunchies så att ja har lite att variera mellan!

 • Tavlor: Till min Harry Potter-inspirerade trappuppgång på loftet vill jag ha fler tavlor. Nu har jag dock köpt tillräckligt många tavlor som föreställer vita hus med halmtak. (någon typ av skåne/danmark-längtande överkompensation efter att ha spenderat för mycket tid i Stockholm tror jag…) Så nu vill jag helst hitta några tavlor med vatten, skepp, porträtt eller stilleben med blommor. Exakt hur de ska se ut vet jag när jag ser dem!

 • Ringar: Gammaldags, tunna silvriga, med stenar osv, inte riktigt något speciellt tema. Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig men jag har blivit helt besatt av ringar. Min största ringinspiration är typ Henrik VII. (vilket inte är en bra förebild att ha då han dödade alla sina fruar… Om ni inte har sett serien The Tudors än så gör det! Så bra!) Men tycker bara det är så fint med många ringar! Det ska helst va så många så att det blir osmidigt att använda händerna (… kanske inte riktigt men ni fattar! haha) och gärna en blandning av flådigt gamla och enkelt moderna.

 • En stor duk med den perfekta spetsen: Okej, paus. Billgrenwood har förstört mitt liv lite, nej inte som så men alltså hur drömmig är inte deras podcast/insta/blogg? Blir typ helt såld på allt! Men senaste grejen jag fastnade för var att använda en duk som överkast på sängen. Tänker att det skulle kunna bli så fint att använda ett quiltat överkast som det jag har nu, men med en spetsduk under. Tänk er som denna bilden.

 • DVD-filmer: Ja dvder var det länge sedan någon pratade om, men då alla playtjänster envisas med att ta bort mina favorit rom-coms och kostymdraman måste drastiska åtgärder tas! Så som att börja bygga en dvdsamling med loppisfyndade filmer. Japp, en dvd-samling, det är dit vi har kommit… Kommer ett inlägg om detta men kortfattat så har filmfantasten i mig har fått fnatt!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *