DET STORA INLÄGGET OM MIN NO-BUY

6 månader utan smink-shopping

Hej, idag tänkte jag att vi äntligen skulle titta på hur min 6 månaders no-buy har gått! I januari till juni bestämde jag mig för att jag inte skulle köpa något smink/hudvård såvida det inte var en refill på produkter som tagit slut, (eller en present, se här). Detta i ett försök att använda slut på lite av det jag redan har och lugna smink-shoppandet för att få utrymme till annat, både fysisk och pengamässigt.

Jag har funderat på hur jag ska lägga upp det här inlägget, tex om jag ska gå igenom saker pryl för pryl och prata (hjälp vilket inlägg) eller om jag ska köra någon snabbvariant, så här kommer en kompromiss! Jag har skrivit lite frågor som jag tänkte svara på nedan:

no-buy

Hur mycket har du använt slut på under 6 månader?

Detta på bilden samt även två glossier concealers där jag har återanvänt förpackningen vilket jag visar nedan. Så det jag har köpt under halvåret är ett par refills på min hudvård, dvs hudkräm, serum och cleanser samt en handkräm pga corona. Inget sminkt (!!)

no-buy

Vilken produkt använde du flest av?

Detta var helt klart Weleda Almond Face Cream, om det är något jag har lärt mig av de här 6 månaderna så är det att ansiktskräm tar slut direkt, och är galet tråkigt att köpa. Jag gick igenom lite mindre än en tub i månaden. Nu har jag dock gått över till deras Baby Face Cream som är 50ml istället för 30ml och gör huden helt galet mjuk. Så förhoppningsvis har vi därigenom halverat antalet refills framöver.

no-buy

Hur mycket har du rensat ut?

Det har blivit en ordentlig utrensing av produkter under halvåret. Produkter som inte passar för min hy, inte fungerade som jag tänkt mig, sentimentala saker som blivit för gamla, men jag inte kunnat göra mig av med förrens nu, och saker jag helt enkelt växt ifrån eller hittat en ersättare till.

no-buy

Roligaste upptäckten?

När man gräver igenom sina lådor så hittar man faktist lite gamla godingar man har glömt bort, en av dem var läpprodukterna från Clarins. Jag har både älskat mitt gamla Instant Light Lip Comfort Oil, men något som har varit på läpparna nästan hela tiden var Instant Light Natural Lip Perfector i färgen Nude.


Fenty Gloss Bomb Glass Slipper

Vilka produkter ska du köpa nu när no-buy är över?

Vilka produkter jag köpte först kan du läsa om här. Men annars så har jag också kompletterat med en annan färgskala av min Urban Decay Naked Mini palette, nämligen i färgen Petite Heat (som var på 50% på Magasin.se), samt två Physicians Formula läppstift i färgen Soaking Up The Sun samt Brazilian Nut. Jag har också köpt nya gummi-grejer till mina ögonfransböjare vilket var way overdue.

Nu är dock planen att återgå till no-buy. Kanske inte lika strängt, men att verkligen först köpa nytt när man har använt slut på det man har, och tänka både en, två och tre gånger innan man köper en produkt.

no-buy

Den största missen?

Det måste varit när jag tänkte köpa en ny hudkräm då den från Weleda tog slut så snabbt, samt en ny cleanser. Testade L300 serien och Garniers micellar water, men allt fick min känsliga hud att irriteras så det var bara att vända tillbaka till Weleda Almond Cream och The Body Shop Camomille Cleansing Butter igen.

no-buy

Vilket blev det största heart-breaket när det tog slut?

Det måste ändå vara Dermalogica Moisture Mask. ÄLSKAR att kunna använda den när huden känns riktigt stram och torr. Som tur är räckte den genom de värsta kalla månaderna, men nu har jag snart gått 3-4 månader utan och vill fortfarande köpa en ny!

no-buy

Mest sentimentala produkten du gjort dig av med?

Mitt första Glossier Cloud Paint i färgen dusk. Det var rougen jag hade på bröllopet och den har blivit en stark favorit som jag varierar med Kjaer Weis Precious. Så känns lite sorgligt att den är slut nu, men har såklart en backup.

no-buy

5 favoriter från halvåret?

  • Kjaer Weiss Blush – Precious: Så vacker färg och förpackningen är helt underbar.
  • RMS Beauty Champagne Luminizer: naturligt gloooow.
  • Clarins Instant Light Lip Perfector 03 Nude: älskar doften och att den känns återfuktande.
  • It Cosmetics CC+ : bästa solkrämen slash foundationen för sommardagar.
  • Sensai 38: bästa mascaran, punkt slut. Så sorgligt att den nu också tagit slut, men ska envisas med att använda upp min Glossier mascara innan jag köper en ny.

no-buy
no-buy

Finurligaste upptäckten? 

Att använda gamla sminkförpackningar till andra produkter tex puder i en gammal glossier concealer-burk och ögonbrynspuder i en gammal eyelinerburk. Det är ett smidigt sätt att spara plats och utnyttja hela produkten. Även när det bara finns lite kvar runt om i kanterna. (Se här)

Den största lärdomen?

Jag väljer att dela upp denna i fem:

  • Genom att låta tiden gå kan man faktiskt komma över habegäret för en produkt. Tex dessa två som jag funderade på att köpa innan mitt no-buy startade. 
  • Att det är skönt att använda slut på produkter och känna att man inte har en massa saker liggande som blir gamla och går till spillo.
  • Att produkter tar lång tid att använda upp. Man ska aldrig back-up köpa smink för risken är att du står där 3 år senare och fortfarande inte använt klart det första läppstiftet. Då hade det varit fräschare att köpa ett nytt än att ha ett gammalt som back-up. Har fortfarande kvar lite av mitt Charlotte Tilbury – puder som jag trodde att jag skulle ta slut på direkt under no-buy. Troligtvis håller de till och med några månader till.
  • Och i samma anda, att man byter faktiskt smak och stil då och då. Så bara för att en produkt är favoriten just nu betyder det inte att den kommer vara det i resten av ditt liv. #ChanelSuzanne #CTGlastonberry
  • Läppstift tar aldrig slut… (och det är vetenskapligt bevisat – ish)

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *