DOUBLE EXPOSURE CINEMAGRAPH

Ett söndags-hej!

double exposure cinemagraph

Hej på er,

Ja, bloggen står lite stilla just nu. Detta då jag har känt mig väldigt stressad på sistone och försöker att hantera det genom att bara ta det lugnt och göra inspirerande saker. Som att tex läsa Matthew McConaugheys nya bok Greenlights, fota analogt och äntligen testa på att skapa double exposures i Photoshop!

Det är märkligt hur det finns vissa kreativa saker som jag har tänkt på i flera år, men aldrig tagit mig tiden att faktiskt genomföra. Inte för att de är jobbigt utan bara för att jag inte haft fokus nog att ta mig tiden. Tex att göra nya omslagsbilder till mina spotify-listor och lära mig hur man skapar double exposures, både i Photoshop och analogt. (utan att använda double exposure-knappen på min Instax that is…). Men nu så har jag äntligen fått tummen ur och testat båda två. När jag började googla runt efter tutorials hittade jag den här som visade hur man kunde göra ett double exposure som ett cinemagraph och var bara tvungen att testa! Älskar hur cinemagraphs skapar samma känsla som bilderna i Harry Potter.

Tyckte denna bilden blev ganska bra för ett första försök faktiskt! Fick använda bilder och videor som jag redan hade på datorn, men kan redan nu tänka mig va mycket kreativt man kan skapa om man redan innan man fotar och filmar har tekniken i bakhuvudet.

Annars så är det inte mycket som händer. Jag yogar på, längtar efter att tulpanerna i trädgården ska kika upp, förbereder mig för vårväxttentamen och grubblar på vår designuppgift. Längtar till vaccinationerna är klara så man kan börja resa igen, äta på resturang och trängas på en bio. Men snart är det vår och sommar så då kan man i alla fall njuta av fint väder och frisk luft! Det har varit en lång och tung vinter och det känns inte som att den är över än. (med tanke på att det just nu snöar utanför fönstret).

Hoppas ni har en fin söndag!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *