DR. (ROSANNA) WESTERLUND

En liten växt/pelargon-uppdatering

Hej på er! Idag regnar det för fullt utanför fönstret och jag ska fortsätta storrensningen av lägenheten (efter dagens zoommöte that is…). Igår tänkte jag handla lite trädgårdsgrejer till trädgården, bland annat ett nytt handtag till vattenslangen samt lite fröer. Då dahliorna och luktärterna tog all min energi (och fönsterkarms-yta) i våras, som är tiden då det mesta ska sås, så köpte jag nu istället ett gäng med mörkröda och grön/vita solrosor som jag tänkte direkt-så lite här och där för att fylla ut! Hoppas ju också att stockrosorna jag sådde förra året ska komma upp i år, och lika så att pionerna (inflyttningspresenten från mamma och pappa) som planterades förra hösten ska blomma i år.

När jag var och handlade fick jag också mina farhågor bekräftade för alla halv-pallkragar var slut på Plantagen, vilket förstör mina planer för dahlia-häcken. Men de finns i Lund och Malmö så får se om jag har vägarna förbi där de kommande veckorna så löser sig nog det!

I helgen tog jag också ett tufft beslut (lite dramatiskt jag vet, haha) men jag gjorde mig av med majoriteten av mina orkidéer. Många av dem hade fått en sjuka, och 17-20 stycken är lite många att hålla på att tvätta bladen med yes, och försöka isolera. Så de har sakta stått och blivit risigare och risigare. Mina favoriter har också redan dött. Den här vita, den här gula och den jag fick i inflyttningspresent av föräldrarna när jag flyttade till Norrköping. Så kände att nu fick de va! Jag behöll Brudorkidéerna jag hade i brudbuketten, samt deras ”barn”, och en keiki jag tog från Farfars orkidée innan han dog, samt en från en av lillebrors orkidéer. Så nu får alla plats i på en fönsterkarm igen. Men det känns lite sorgligt att säga hejdå till 5 års nörderi.

Men nu till dagens lilla uppdatering. Är lite lagom trött på teknologin just nu, då alla studier går via datorn, all kommunikation med vänner och familj, och majoriteten av underhållningen. Så det där med att redigera mängder av bilder ligger långt ner på listan. Men tänkte ändå att vi kunde kolla till min lilla pelargon som jag fick av Rosanna i början av April. Det var ett liiiitet skott av en Dr. Westerlund, (vilket är ganska klockrent då hon ju heter Rosanna Westerlund, haha). Äntligen har jag hittat en sorts växter som är enkla att hålla liv i! Plantan verkligen störttrivs i köksfönstret! Tänk va galet att det där lilla skottet med tre blad, på bara 1,5 månad har blivit en hel planta. Naturen är fantastisk!

Men om det fortsätter i den här takten så får jag snart beställa en större keramik-kruka av Rosanna, Trädgårdsingenjören/keramikern deluxe! 😉

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *