EN LÄNGTAN EFTER GRÖNSKA

Helst ett blomsterhav men hade nöjt mig med en vitsippa just nu

Sicilien

Kom förbi den här bilden häromdagen från när vi var på bröllopsresa i Sicilien och började längta så mycket efter grönskan. När man går runt i vintervädret så glömmer man nästan hur grönt det kan vara och hur starkt solen kan skina, och hur varmt det kan vara utomhus. Så dagens inlägg blir en liten uppskattning av grönskan och allt jag längtar efter just nu.

Vår trädgård

Nog för att Sicilien är vackert men mest längtar jag efter att vår trädgård ska bli grön igen. Att kunna sitta i hammocken i eftermiddagssolen och lyssna på fåglarna som kvittrar i häcken och koltrasten som hoppar fram då och då för att undersöka vad vi pysslar med.

Grilla

Jag längtar också efter grillkvällar. Oavsett vad man stoppar på en grill blir det så fantastiskt gott, ryggbiff, baconinlindad sparris, majs, grönsakspett… mmmmm…..

Somriga drinkar

Och göra somriga drinkar i immiga champagneglas med jordgubbar.

Alnarpsparken

Sen längtar jag efter Alnarpsparkens blomsterprakt. Alla vackra Dahlior och den enorma blandningen av olika arter.

Älskar Cobaea Scandens med alla sina klockor. Som hattarna på Tony DiTerlizzis älvor.

Plantera

Jag längtar efter att få plantera växter, inte bara stoppa vitlöken i jorden som jag gjorde i höstas, utan så blommor, plantera örter och förhoppningsvis få lite liv i den Marockanska myntan från förra året (eller skaffa en ny).

Havet

Jag vill åka ner till havet och gå promenader och titta ut över sundet och Danmark.

Och ligga i sanden och bara njuta av livet.

Fjärilsbusken

Jag längtar efter att fjärilsbusken ska börja blomma igen och göra så att lägenheten svämmar över av fjärilar som flugit vilse.

Köpenhamn

Och att åka till Köpenhamn och dricka öl på Reffen.

Eller köpa blommor vid Torvehallerne.

Österlen

Jag vill på fler utflykter längs kusten och till Österlen.

Strosa runt i Brösarps Backar.

Sommarstugan

Och åka till sommarstugan och gosa med Mamma och Pappas taxar.

och njuta av alla gamla blommor och krokiga buskar.

Vilda sommarblommor

och till sist så vill jag plocka yviga buketter med vilda sommarblommor och ta med sommaren in i lägenheten. Det längtar jag efter just nu.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *