EN LOPPISTORSDAG

Med loppis, pannkakor och skörd från landet

Just nu sitter jag i solen utanför stugan och blev precis stucken av en blinning på lilltån. Luften doftar av nyponrosor och fuktig mossa och benen är trötta efter långpromenaden. Vi har plockat kantareller, smultron, blåbär, körsbär och hallon! (Och ätit upp allt utom kantarellerna på vägen) Så nu känns det som att det kryper överallt på kroppen (fästingsfobin). Vi hittade faktiskt ganska många kantareller, ett tjugotal eller så! Och vi som aldrig brukar hitta sommarkantareller! Nu längtar jag till hösten och svampplockning.

Ikväll ska vi laga svamprisotto och innan det så vill lilltjejen till närmaste sjö och bara! Jag är inte lika såld på idéen så vi får se! (Dvs nej. Haha) Men nu tittar vi tillbaka på vad jag gjorde förra torsdagen och lite loppisfynd jag hittade då samt när vi var i Danmark!

Dagen började med pannkaksfrukost med mjölk och myntate i den nya stålkannan jag hittade i Danmark för 35 kronor. Här ser ni även min favvomugg från Pantone som lillebror gav mig i födelsedagspresent ett år.

Kalaha var ett av mina favoritspel när jag var liten så plockade med mig detta i trä hem från Pingstkyrkan Second Hand. 48kr. Bytte även ut de tråkiga träpelletsen mot snäckor som jag hittade i Prylladan förra sommaren. Var från början sugen på kristaller men snäckorna var de jag hade tillgängligt och tycker det ser mysigt ut!

Hittade också denna boken om John Bauer på Erikshjälpen för 35kr.

Och en till fotobok om Hälsingborg. Jag har redan denna men tänkte att det kunde vara kul att använda den till att göra collage med Helsingborgsmotiv! 25kr.

Hittade också detta filtret flr 7 kr som jag trodde skulle passa till min analoga kamera, mindes inte hur många milimeter den var så denna var dock för liten.

Det bästa fyndet var dock denna lampan som jag lyckades pruta ner från 300kr till 225kr på Framtid. Det var exakt den jag pratade om i det senaste inlägget om min loppislista och tycker den är så fin i köket! Älskar metalldetaljerna med de små kulorna och den mjuka formen nästan som spets. I solljuset lämnar den skuggor i taket och kanterna på glaset är vackert skurna. Så fin!!

Till sist har vi en kombination av loppisfynd och trädgårdsskörd. Nämligen färska sockerärtor från trädgården som skulle plockas innan vi åkte iväg! Det blev faktiskt ganska många! Det var söta och goda.

Skålen hittade jag i Danmark och är en miniatyr av en sån jag letar efter till julgröt och pastasallader!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *