EN LUGN STUND I ALLT JULSTÖK

En liten uppdatering

Hej på er! Idag är det dan före dopparedan och jag har varit ute på landet och hälsat på Erika och Gerda (Gerda är en ko). Vi har tagit lite julkort, fikat och snackat skit. Och på vägen hem såg jag en fantastisk solnedgång! Solen har verkligen gömt sig den här vintern vilket gör varje liten stråle desto mer värd. Nu var det ett tag sedan jag bloggade, och som alltid för att komma in i rutin igen så gäller det att bara få ur sig ett inlägg. Så här kommer lite julgrubblerier för den som orkar lyssna (perfekt för en stund med matkoma i soffan).

Det känns som att julen kröp upp på mig i år. Har inte ens hunnit baka pepparkakor! I år firade vi jul den 21:a och var och hämtade Bedstemor och Bedstefar i Danmark redan den 20:e. Därför var allt julstök tvunget att vara klart redan den 19:e vilket jag inte hade en tanke på förrens samma dag. Till råga på allt har jag nu också blivit förkyld. Visst blir man alltid det så fort man blir ledig och slappnar av i två sekunder?

I torsdags var vi på tur till Köpenhamn och jag har fotat en massa därifrån men inte hunnit gå igenom bilderna än! Det dyker upp i sinom tid. Känns som att jag hade så mycket jag ville göra och blogga om innan det nya året och helt plötsligt tog tiden bara slut. Och tiden som finns går åt till att umgås och i sinom tid göra skoluppgiften vi fått över ledigheten. Men så är ju livet ibland.

Allt jag vill göra just nu är yoga, blogga, lyssna på ljudböcker, spela munspel och måla med de nya akvarellfärgerna jag fick i julklapp, men har knappt hunnit med något än. Bara yogat en gång och skrivit det här inlägget!

Julfirandet blev i alla fall jättemysigt! Massor med god mat och det var så härligt att alla i familjen kunde vara med! (Tyvärr fick Bedstefar åka in på sjukhus på juldagen (i söndags alltså), men är nu på bättringsvägen tack och lov!) Och ikväll är det uppesittarkväll med Jonathans familj och sen julafton hos hans mormor och morfar imorn.

”Julen varar än till påsken” har aldrig kännts mer sant!

Trots att julen är min favorithögtid har jag inte fått någon julkänsla på flera år. Vet inte om det beror på att man vuxit upp, eller om det är för att jultraditionerna har ändrat sig. Eller om det är som jag och Jonathan pratade om: att det helt enkelt beror på att man nu för tiden kan äta och köpa det man vill året runt vilket tar bort lite av det speciella från julen? Jag älskar oavsett att alla samlas och äter gott och umgås!

Förhoppningsvis känns allt bättre och lättare när förkylningen går över och jag har vilat upp mig. Men tills dess vill jag bara önska en riktigt GOD JUL! Så hörs vi igen om ett par dagar!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *