EN MÅNADS VARDAGS-YOGA

Ett litet urklipp från november

vardags-yoga

Hej på er! Idag var en superfin morgon. Vi åt frukost med tända ljus, såg andra avsnittet av adventskalendern, följt av dusch och sen yoga i morgonsolen (så ni får ursäkta det glansiga efter-dusch ansiktet haha).

Jag har sedan januari 2016 yogat till och från (tror till och med att jag testade mitt första yogapass på ett Actic gym i Norrköping ett år eller två tidigare). Men som med allt i livet så har det gått i perioder. I år har jag dock försökt att köra ett pass varje dag, så tänkte att det kunde vara lite kul att titta hur det faktiskt ser ut när man har intentionen att yoga varje dag, men livet ibland kommer emellan.

18/30 dagar blev resultatet denna månaden och det tror jag är en ganska rimlig representation av hur det här årets yoga har sett ut. De flesta missade passen är lördagar och söndagar då jag ofta spenderar tiden med att slappa med J eller vara ute och vandra och därför inte orkar både och. Annars så har missade pass berott på att jag behövde duscha håret någon morgon, varit halvkrasslig en annan eller bara haft ångest och inte orkat.

En bild på morgonsolen och den blå himlen från morgonens pass. Älskar att va under takfönstret med fönstret på glänt och frisk luft som kommer in.

Vilka pass?

Tänkte också att det kunde vara roligt att dela med mig av passen jag gjort om någon vill använda inlägget som inspiration och testa själv! (det är också lite kul att se vilka pass det är jag återkommer till, så jag kanske borde göra dessa inlägg till en liten serie?) Här kan ni se passen från i somras ute i stugan.

Jag yogar främst efter Adrienes pass, jag tycker hon är väldigt lagom och har ganska många lugna pass. Jag trivs än så länge bäst med att gå utefter videor och låta hjärnan vila, så jag helt kan sluta tänka och bara fokusera på det jag gör och inte vad som kommer härnäst.

Novembers yoga

 1. Söndag
 2. Cozy Yoga 
 3. Yoga for Your Back
 4. Hade fullt upp med plugg och var lite depp
 5. Yoga for Migraines 
 6. Fredag
 7. Lördag
 8. Söndag
 9. 10 minute Yoga for Selfcare och Savor 
 10. Dulce 
 11. Thoughtful Practice 
 12. I Enjoy 
 13. Yoga for Upper Back Pain 
 14. Helg – lördag
 15. Helg – söndag
 16. Duschade på morgonen så hann ej
 17. Yoga for Self-Care 
 18. Var snuvig så vilade.
 19. Gentle Practice 
 20. Yoga for Neck, Shoulders and Upper Back 
 21. Lördag
 22. Söndag
 23. Thoughtful Practice 
 24. Practice Ease 
 25. Nope
 26. Wake up Yoga 
 27. I Embrace 
 28. 10 minute Yoga for Selfe-Care 
 29. Yoga for Hands, Fingers, Wrists 
 30. Yoga for Hips and Lower Back

   

När jag väljer pass så utgår jag från en spellista på youtube där jag har sparat mina favoriter (som just nu består av 162 videor) och sedan så utgår jag ifrån den och hur jag mår den dagen. Ibland vill jag yoga för att bli av med smärta (oftast pass anpassade för ryggen), om jag känner mig låg så blir det något enkelt och kort, är jag full av energi blir det något längre mer energiskt och vill jag bara mysa väljer jag ett pass optimerat för mjukiskläder med filtar och kuddar.

Varje dag räknas

Jag tror det var när jag började tänka att alla pass är värdefulla som jag började yoga mer regelbundet. Vill jag inte, eller orkar jag inte, är 5-10 minuters pass också jättebra och gör stor skillnad. Även om det kanske blir flera veckor med bara småpass, så kommer det göra mer skillnad än om jag inte gjorde något alls.

Och att varje dag ha inställningen att jag ska yoga gör att jag får fler pass gjorda än om jag till exempel valt 3 gånger i veckan. Då kan jag också ta pauser när jag behöver och lyssna på kroppen istället för att plöja igenom ett pass bara för att nå upp till en viss siffra.

vardags-yoga
Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *