EN MIDSOMMARHELG

Med mängder av god mat, strandhäng och kransar

Här kommer lite småstunder från midsommarafton förra veckan! Majoriteten av bilderna föreställer mat, men vi hann även med lite annat…

… som till exempel att göra blomsterkransar. Varken Erika eller jag har gjort speciellt många kransar tidigare i våra liv men i år skulle det bara hända!

Fuskade lite genom att göra en bas av tjockare ståltråd och sedan tvinna fast blomorna i små knyten med en blomstertråd (tunn ståltråd).

Tyckte faktiskt att de blev väldigt fina!

Sen var det dags för sill och potäter med svenska nubbar såklart!

Vi köpte en massa småburkar med sill så vi kunde testa lite av varje!

Pigga och glada!

Skål!

En liten skogsnymf! För sedan var det dags för det sista piffet innan middagen! Erikas kjol höll sig fin i cirka en timme innan hon spillde öl över hela sig själv! Så är glad att jag hann få det på bild! 😉

Så här såg jag och Jonathan ut! Hur fint är det inte med tunna kortärmade bomullsskjortor på sommaren? Han är en sån snygging!

Fördrinken var en Jordgubbs Gin & Tonic. Beefeters jordgubbs gin, färska jordgubbar, jordgubbsmynta, lite maskrossaft och tonicvatten.

Då Erika familj äger lite sjö så blev det kräftor till middag! Och vilka livräddande kräftor dessutom. Då Erika skulle gå och hämta dem på morgonen upptäckte hon att deras frys (full med älgkött) hade gått sönder, men då det var så nyligen gick nästan allt att rädda! Så det var tur att vi skulle ha kräftor just idag! SÅ goda var de också!! Till förrätt/tillbehör åt vi spenat, fetaost och valnötspiroger från Elsas recept.

Efter maten var det kaningos med Wilbur.

Innan det var dags för ”efterrätt”, Brieosttårta. Ursäkta den dåliga bilden, men detta är en av mina favoriter! Älskar den varma och rinniga brieosten med söta torkade frukter och nötter med honung. Mmmmm….

På lördagen gick vi en sväng till stranden och njöt av solen!

Innan Bryggen kom på besök, min kusin och hans fina familj! Vi började med hammockhäng ute i trädgården.

Med gubbröra och flädersnaps! Vi hade det så mysigt så glömde helt att ta kort på resten av maten, men vi drack drinkar, åt grillat rådjur, potatissallad, färsk sallad från trädgården med sockerärtor och sparris samt en varm sallad med rödbeta, gulbeta, morot, rosmarin och getost.

Sen var det dags för efterrätten! Ett kladdkaksberg med glass, jordgubbar, chokladsås och kanelmynta! Och det var den lördagen det!

På söndagen segade vid på stranden och käkade pizza på Paolos innan Erika åkte hem. Såhär kan man fira en midsommarhelg!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *