EN MYSHELG MED JULLOPPIS

och julmarknad, och en massa fix!

Hej på er! I helgen hade jag och Jonathan ingenting planerat, vilket var väldigt skönt då det varit saker nästan varje helg sedan i somras. Så vi inledde helgen med lyxmiddag på fredagen. Entrecôte, svampsås, potatis i ugn och varm rödbetssallad med getost och rosmarin. På lördagen började vi dagen med att åka på en loppisrunda, sen tvätta bilen, åka till havet och gå en liten sväng och sen titta förbi hos vår granne som hade öppet hus och bjöd på tårta! Kvällen bestod av sushi och film.

På söndagen hade Framtid Loppis sin julmarknad så vi åkte dit, följt av julmarknad i Ödåkra Spritförädlingsfabrik och sen en bilutflykt i Skåne! På söndagseftermiddagen lyckades vi också ÄNTLIGEN fixa iordning trädgården inför hösten! (eller vintern blev det väl mer nu) Det var relativt torrt, uppehåll och ljust i ca 1h ute vilket är de bästa omständigheterna vi haft på typ en månad. Så vi skyndade ut och slog in utemöblerna, gödslade gräsmattan, grävde ner vitlök och tulpanlökar, klippte av en massa vissna växter och fyllde på fågelmat.

Sista kraftansträngningen blev att julpynta lägenheten. I år håller vi pyntet ganska enkelt och mer åt det höstiga hållet, en adventskrans av torkade växter på bordet, ett enkelt adventsljus, julgran, adventsstjärnor och ett par girlanger. Jag har kommit fram till att jag inte tycker om att julpynta. Tror det slog mig när jag stod och skrek på den tredje julstjärnan som envisades med att snurra runt och sätta sig sidledes i fönstret istället för att hänga rakt. Jag älskar julmys och att ha det pyntat men själva pyntandet är inte riktigt min grej. Så trots att jag fick lite ont i magen av att pynta julgranen redan i slutet av November (jag vet… mamma! haha) så vill jag bara ha allt gjort innan December så att hela den korta månaden bara kan spenderas med att mysa, baka och pyssla.

Då kameran stannade hemma hela helgen får bilderna som illustrerar det här inlägget va från helgens loppisfynd och roliga marknadssaker istället! Så låt oss ta en titt!

Först ut har vi en liten möbel som ska få hjälpa till att ersätta tv-bänken. I en av tv-bänkens lådor hade jag nämligen alla mina sygrejer, tyger, garner, nålar, saxar etc. och de ska nu få flytta in i den här pallen istället! Pallen hittade jag på Erikshjälpen för 250kr. Älskade det mörka träet och målningarna runt omkring. Så dekorativt! (Tygsitsen tänkte jag dock klä om i sinom tid!)

Inuti har den en liten låda där man kan förvara småsaker, Den kan man sen lyfta och så kan man fylla hela insidan med garner och tyger och gud vet vad! Passar perfekt till ändamålet och lite roligare än plastbacken jag funderade på först.

Loppis är också perfekt för att hitta fint gammalt julpynt. Då vi inte har haft en julgran tidigare år (då vi brukar fira jul med familjen) så har vi inte haft speciellt mycket att hänga i granen. Så en julstjärna, silverglitter, små röda trääpplen och…

… de här supersmå slöjdade nissarna fick hänga med hem. Allt på bilden, samt de fem glöggmuggarna och hyacintvasen på bilden nedan kostade 50kr.

Här ser ni hyacintvasen (med årets första hyacint från julmarknaden) samt de fem glöggmuggarna. I lördags hittade jag även två pepparkaksformar med gubben och gumman. Nu har jag lyckats samla på mig den rätta: grisen, bocken, ängeln, stjärnan, taxen, gubben och gumman. Nu är det bara den riktiga pepparkaksgranen (och eventuellt ett hjärta) som saknas så har jag alla formar man kan behöva.

På ett Ica mitt ute i ingenstans på vår bilutflykt hittade jag också adventsljuset jag letat efter från Liljeholmens och en spännande julmust med pepparkakassmak som vi inte testat tidigare.

Här är en närbild på en av glöggmuggarna!

Söndagens bästa köp var dock de här tumvantarna i riktig ull. Supermjuka och jättevarma! 300kr.

Sist ut har vi en barnbok med illustrationer av Elsa Beskow. Jag försöker samla ihop en liten referens-bokhylla med barnboksillustratörer till när jag väl får tummen ur och börjar illustrera min första egna barnbok. Det jag gillade med denna var hur bilderna flöt ihop och den handskrivna texten. Kändes mysig! 25 kr på Erikshjälpen!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *