EN NOVEMBERMÅNDAG, ELLER JAG MENAR ONSDAG!

Oj vilken morgon!

Hej där ute i novemberrusket. Idag var tänkt att bli en lugn dag här hemma, tänkte starta morgonen med sovmorgon (till 7) följt av bloggläsande och kaffedrickande innan dagen satte igång. Med vid 07.58 ringde det på dörren och där stod vår snälla granne Erik och pekade ut genom fönstret på en ensam silvrig Clio som stod längs gatan och frågade, ”är det där er bil?” För vi hade helt missat parkeringsförbudet som är den första onsdagen varje månad. (Jag hade bara läst ”mån” i ordet månad och tagit för givet att det var måndag, inte onsdag) Så ut i morgonruschen i mjukisbyxor med håret på ända för att leta reda på en ny parkering (såklart omöjligt med parkeringsförbud på hälften av alla gator, men till slut hittade jag en!)

Så nu sitter jag här i soffan igen med fesljummet kaffe, stelfrusna händer (för vem behöver en jacka i November?) och med adrenalinet pumpande i kroppen.

Innan allt det här hann jag läsa ett mysigt inlägg från Sofia Wood om vilka tankar som snurrade runt i huvudet. Så jag blev påmind om mitt förra och hur skönt det var att strukturera upp tankarna i ett blogginlägg så här kommer det!

 • Novembermorgnarna på väg till skolan är dovt men mättade gröna, blå och bruna. En tunn hinna frost har börjat lägga sig på morgonen och allt är fuktigt men kallt. Om man har tur hinner solen gå upp innan det bär av till skolan men för det mesta är allt mörkt, både innan och efter.
 • Helgens förkyldning har börjat släppa, kvar finns bara den irriterande hostan och den tunga känslan i huvudet.

 • Igår var jag en tur i Malmö och hittade mina drömmars butik – Drewex! Alltså wow va mycket konstprylar som fanns! Alla bra pennor, alla mina favoritpapper, akvarelltuber i alla olika nyanser och en massa andra roliga och udda grejer. 
 • Jag har blivit lite smått besatt av att börja med linoleumtryck, eller linocut som det heter på engelska (och som är ett mer lättsmält ord). Därav att jag lurade med min vän (och malmöbo) Rosanna på en tur till Drewex och Slöjd-detaljer igår. (Bilden ovan på linoleumknivar var den enda jag tog) Tror jag får ägna ett helt inlägg åt bara detta men just nu har jag hittat sakerna till att sätta igång. Bara själva färgen kvar. 
 • Det andra kreativa projektet som snurrar runt är skoluppgiften som vi ska redovisa imorn. Vi ska doppa tårna i hur det är att måla en trädgårdsdesign. Hur man kan kommunicera olika växter på ett tydligt och säljande sätt. Så det är planen för idag. Men innan det kände jag att en blogginlägg för att rensa hjärnan var på plats.
 • Då allt med farfar, sjukdom och skola har kommit emellan har jag helt glömt bort att renskriva och skicka iväg styrelseprotokollet från förra mötet med föreningens styrelse. Så funderar på om jag borde göra det nu först medans jag minns.

(Nu hör jag sopbilen utanför (anledningen till parkeringsförbudet) phuu….)

 • Igår fick jag också se Rosannas fina lägenhet och förälskade mig i golvet och färgerna i deras trappuppgång (bilden till det här inlägget, hur fint?) Vi pratade och drack te och bara hade det trevligt! Mer sånt i livet tack!
 • Utöver mina två kreativa projekt ovan, vill jag också sy skynke till vår nya bokhylla under snedtaket. Allt finns hemma förutom det jag ska använda för att fästa skynket i bokhyllan, men beroende på vilken lösning jag kör på ska tyget sys på olika sätt så kanske måste komma på det först! Tbc.

 • Simona Ahrnstedt har, sedan jag hade Storytel sist, släppt en ny bok! Det är alltid som en liten karamell när man hittar en bok från henne som man inte har läst. (Tantsnusk säger Jonathan) Men jag kallar det feministisk och samhällsaktuell romance! Tror jag har kommit igenom nästan 10 ljudböcker sedan jag började plugga för 2 månader sedan, vill ni se någon typ av boklista? Känns det intressant?
 • Det känns som att jag har börjat på säkert 10 olika blogginlägg på olika ställen, några i mobilen och några på bloggen. Borde kanske samla alla så jag får ordning.
 • Trädgårdsmöblerna står fortfarande framme och inga lökar har ännu hunnit planteras, måste hitta en stund till det snart alltså!
 • Årets faktura för bloggen (webbhotell, domän osv) har kommit. Jag får inte glömma att lägga in den! Fakturor som kommer via mail är ju hopplösa att minnas haha.
 • Älskar att det börjat bli lite höstmysigt i lägenheten. Kransen står framme och julpysselidéerna snurrar i huvudet!

Nej nu är det dags att sätta igång med dagen! Hoppas ni får en fin onsdag!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *