EN SOMMAR I KÖPENHAMN

Om man kunde åka till Köpenhamn that is…

Godmorgon på er! Visst känns det som att sommarvärmen har kommit nu? Man känner det i den varma lite kvalmiga känslan inomhus, att man behöver ha fönstret öppet om dagarna och i doften av syren i luften.

Nu är det bara en och en halv vecka kvar av den här terminens distansstudier. Förhoppningsvis kan vi börja studera på plats igen till hösten, men oavsett är det snart dags för sommarlov! LÄNGTAR!

Den här våren/sommaren blev ju inte riktigt som det var tänkt pga corona, men jag börjar ändå uppskatta hur livet har tvingats ner i ett långsammare tempo. Denna veckan arbetar J hemifrån vilket är så mysigt då vi kan äta lunch och ta kaffepaus ihop. Man får lite känslan av att ha semester trots att vi båda arbetar/studerar. En sak som vi dock haft svårt att komma över är att vi inte har kunnat åka till Köpenhamn, och troligtvis inte kommer kunna åka dit under sommaren heller. (Halva grejen med att vi flyttade till skåne var närheten till Danmark och vår älsklingsstad) Så idag tänkte jag drömma mig bort till vad vi hade gjort om vi fått lov att korsa sundet.

Först hade vi anlänt på Köpenhamn H, i den vackraste byggnaden i Köpenhamn. Älskar de röda bjälkarna, gamla ljuskronorna och kombinationen av det öppna och luftiga och samtidigt instängda. Känns som att man skulle kunna hoppa på Hogwartsexpressen och åka någonstans magiskt!

Sen hade vi fortsatt med att ta en promenad längs sjöarna i solen.

Tittat på folk som åker runt i svanbåtar och på kontrasten mellan bebyggelse och vatten.

Efter det blir det lunch på Café Zalt. Jag hade ätit en plocktallrik, J en kycklingburgare och så hade vi tittat på människor och bara pratat.

Innan vi hamnat i helt fel del av staden hade vi såklart gått förbi Torvehallerne och köpt blommor.

Efter att ha tagit vägen genom nyhavn, kanske tittat i några butiker i stan bär det av ut mot Reffen.

Helst hade vi ju såklart gått till Papirøn för att käka Crispy Duck men r.i.p.

Väl framme skålar vi med en kall öl från Nørrebro Bryghus!

Njuter av solen och utsikten över vattnet!

När vi blir hungriga köper vi lite mumsig streetfood.

Innan det är dags för en till gul och skummig öl från Mikeller.

På kvällen äter vi middag på gatan i värmen.

Fräscha rätter med jordgubbar och fisk.

Innan vi vinkar hejdå och det bär av hemåt igen. Ahhhhh… Men detta får vänta till nästa år. I år får vi göra det bästa av vår trädgårdsplätt och hammocken istället, och njuta av havet från den här sidan sundet!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *