EN SÖNDAG I KÖPENHAMN MED VÅRSOL OCH VINTAGEMÄSSA

Och en 18km vandring av bara farten

I söndags åkte jag och Jonathan på en tur till Köpenhamn. Den började med båt som vanligt!

Och lite tåg!

Allt började dock lite kaosartat då jag, trött efter att ha ställt om klockan startade om min mobil när vi kommit över gränsen (för att den skulle hitta nätet, aka. vår biljett, lite snabbare). Det dumma var dock att simkortskoden, som alltid brukar sitta i fingrarna helt hade försvunnit och jag kunde inte för allt i världen komma på den!

Så istället för en lugn och harmonisk morgon fick vi springa av tåget, försöka komma på koden, misslyckas, två försök kvar, komma på att jag kan koppla upp telefonen till Jonathans wi-fi för att komma åt biljetten, springa på tåget igen, ha lite panik, kolla upp att jag kunde komma åt min pukkod på Telias hemsida då deras kundtjänst är stängd på söndagar, lugna ner sig och sen slå rätt kod som att inget hade hänt. Suck, hjälp, så himla typiskt! Men sen var vi påväg!

Från Köpenhamn H var det bara ett par minuters busstur innan vi landade på…

… Vega! Det var nämligen København Vintage som är en vintagemässa på Vega.

Jag hade längtat så mycket efter att åka hit, många av vintagebutikerna har jag följt på instagram länge (men aldrig haft möjligheten att besöka) var där! Och denna dag hade alla samlats i Köpenhamn.

Jag gick först till Danish Vintage Jewelry som jag hade hittat på instagram innan. Så mycket vackra silversmycken!

Jag hittade den här ringen som jag föll pladask för! Älskar rosor och på denna såg de nästan ut att vara 3D. De var liksom inristade i undersidan av stenen vilket gav en så vacker effekt! 

Efter att ha gått fjorton varv och bara försökt ta in allt det vackra så hittade jag den här klänningen. Men då växelkursen mellan svenska och danska pengar är helt galen så fick jag begränsa mig lite och tyvärr låta denna hänga kvar. Så fin, tung och detaljerad annars! Troligtvis för liten dock, alla personer var så små förr och jag är ganska bred kring midjan och brösten, och i vintageklänningar är det nästan enbart de måtten man går efter då kjolarna oftast är utsvängda. 

Jag hittade dock den här skönheten för 300 DKK och tänkte att den kunde vara värd att gå till provrummet och prova! Den passade dessutom perfekt, och var i silver med jättevackra detaljer. Denna kommer passa perfekt till nyår (min och Jonathans favorithögtid efter julen) men tror även att jag bara kommer ha på mig denna så fort det är relativt festligt framöver för är helt kär! Tänk er den med vinröda tights och läppar till, eller vackert vårig med vita tights eller kanske puderrosa?

Så många fina handskar!

Människorna som besökte mässan var nästan en lika stor attraktion som faktiska mässan. Så mycket vackra klänningar, hattar, handskar och frisyrer.

Hade på mig outfiten som jag berättade om i det här inägget!

Efter mässan gick jag och Jonathan mot sjöarna för att ta en liten promenad. Så fint med så stora öppna ytor mitt innen i stan!

Hittade även jättevackra blommor i en butik på vägen! De djupröda kunde hängt med mig hem om vi hade varit påväg hem och inte hade en hel dag i stan framför oss.

Så fint vid Søerne!

Njuter av solen!

Inspekterar mina fynd ute i ljuset!

Halvägs runt sjöarna passade vi på att käka lite lunch i solen. Pestopasta med kyckling och favoritölen, Fine Festival! (Känns som att jag har många favoriter, men denna är nog min bästa)

Så härligt att bara sitta på en bänk i solen och njuta av utsikten! Efter en lång vinter är det så skönt att bara vara ute igen! De första vårdagarna är alltid de bästa.

Från sjöarna gick vi vidare mot Kastellet för att ta en liten promenad i grönskan.

Coffeecoffeecoffee

Sen var det dags att hitta en toalett och lite värme, för trots att vårsolen värme gott så var det ganska blåsigt på sina ställen. Vi hittade det här mysiga kaffestället och passade på att köpa en kaffe to go och låna toaletten.

Innan det bara av mot Nyhavn.

I Nyhavn passade vi på att vila benen på en bänk. Jonathan tog kort på alla fåglarna, denna var min favorit!

Denna helgen var det även öppning av Reffen, och då vi älskade Papiröen tänkte vi att det kunde va kul att gå dit.

Såhär ser papiröen ut nu…

Lite skillnad från det här underbara för bara några år sendan. Skrev ett inlägg om det på min gamla blogg som ni hittar här.

Så mycket fint att titta på!

Dock underskattade vi vägen till Reffen och vår promenad började kännas lite i benen. 

Väl framme gick vi en tur på jakt efter vår favorit från Papiröen ”Crispy Duck”. Tyvärr fanns den inte att hitta så efter en liten vila vid havsutsikten begav vi oss hemåt igen! 

Och så var vi påväg hem! Buss, följt av metro…

…tåg…

…och lite båt! Blev en rejäl promenix alltså. Nästan 2 mil!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *