EN TUR PÅ SOMMARLOPPIS

Samt några riktiga guldkorn

Som varje år under stuganveckan så måste vi på vår årliga sommarloppis tur! Detta året hittade jag faktiskt ett par riktiga guldkorn!

Om ni också vill köra en sommarloppisrunda kommer här listan på de olika loppiasarna vi besökte i år:

  • Retro
  • Röda Korset
  • Erikshjälpen
  • Nya Prylladan
  • Höredas loppis
  • En loppis på vägen till Höreda
  • Loppisen på Krusagården
  • Bakluckeloppisen på Eksjös Torg

Vi brukar vanligtvis också åka ut till Ingatorp och gå på loppisarna där samt de på vägen, men i år åkte vi en annan väg. Den i Ingatorp är annars en av mina favoriter! Men nu till de olika fynden!

Dessa skumma mojänger är något jag har letat efter på loppis jättelänge men inte lyckats få tag på förrens nu. De kallas för blomfakirer. Och nej, det är inte något man fäster på ett basebollträ och gömmer bredvid sängen om man ska sova ensam i sommarstugan som ligger mitt ute i ingenstans (vilket var min kusins gissning). Utan det är faktiskt saker man kan ha i botten av vaser och liknande för att arrangera blommor. Jag har dock tänkt att använda dem till att fota stilleben på blommor i stil med denna från @annstreetstudio eller denna av @gustavbrostrom. Öppnar dörrarna för så många fler möjligheter när det gäller arrangemang.

Den här lilla ljusstaken hittade jag för en tia på retro. Påminner jättemycket om ett par guldiga som Jonathans mormor har. Då jag är mer en silvermänniska blev ju denna perfekt!

Hittade också två par silkesslipsar som ska bli scrunchies! Älskade den grönrutiga då den kommer passa perfekt till om man vi låtsas att man är på fågeljakt med folket i Downton Abbey matchat med Babour-jacka.

Det här smyckesskrinet var en av mina favoritköp från loppisen! Vet inte om man kan kalla det för ett fynd då den kostade 75kr men så fin design. Jag rev ut det röda tyget som var innuti och har nu denna som hem till mina Caran D’ache Neocolor II kritor. Det är den perfekta storleken och känns som en liten skattkista på skrivbordet.

Och det var allt för denna gången! Har ni varit på någon sommarloppis i år och vad är i så fall ert bästa fynd?

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *