EN VECKA I SMÅLAND

Som en sommarsemester fast i mars, och med snö…

På fredagsmorgonen bar det av mot Småland, det var en sån där härlig disig morgon. Kan seriöst inte komma över att det faktiskt finns dagar med sol nu för tiden.

Älskar kaklet på centralen i Lund.

Därefter blev vi upplockade av Jonathans mamma som bjöd på fika på Café Gamla Stan! Varm choklad är så underskattat!

Då vi så sällan har tillgång till bil passade vi på att även åka på en lite utflykt! Vi tog en sväng förbi Björkas Nytt och Bytt och åkte sedan runt på småvägar. Älskar att åka runt och titta på naturen och alla djur, någon typ av smålands-safari. Denna gången blev det ett råddjurspar och två sångsvanar!

På lördagen var det dags för 60-års kalas för Lennart. Man blir nog aldrig för gammal för kalas!

Min barndomsvän Erika, jag och Lydia efter en massa god mat!

På kvällen var det dags att plocka in hästarna, och som de storstadsbor vi är hängde såklart alla med ut!

(Erika kommer döda mig för att jag la ut den här bilden men visst är hon söt!)

Lilla Helix.

Massor med hästskor! En av de här hästskorna följde med mig hem och ska nu hänga ovanför dörren för tur! (På insidan dock för jag vill kunna se den!) Erika sa att den jag valde tydligen kom från hennes häst Isadoras bakhov. Tror det är hästskon längst fram till höger faktiskt! (På bilden alltså, inte på hästen.. haha, nog för att jag har svårt för höger och vänster men inte så pass)

Och så lilla Malte som fick sova i sängen. Nisse, mamma och pappas andra tax ligger osynlig under täcket, för tydligen behöver man inget syre som tax… Jonathan slängde dock ut dem när han skulle gå och lägga sig då de snarkar värre än två medelålders män, men så är det när man är 13 respektive 11 år. (Panik på det då jag fortfarande trodde de var 11 och 8…)

Sen var det Fettisdagen. Jag skulle springa upp på övervåningen och hämta min kamera för att ta en bild på min semla. Men som den snälla pojkvännen Jonathan är så bad han alla att vänta med att börja äta tills jag kom tillbaka. Så här har vi hans bror Sebbe som så snällt väntar…

… och Jonathan och hans pappa som skrattar. Jonathan försöker egentligen bara skämta bort att han är en sån toffel genom att lägga fokus på Sebbe! haha

Och här har vi den årliga semlebilden! (Jag gillar egentligen inte semlor, så denna är lite fusk med vaniljkräm innuti. Men man kan ju inte rucka på traditioner för en sån liten petitess som smak! Haha)

På måndagen blev det ytterligare en planlös tur runt om i skogarna för det hade nämligen börjat snöa. Vilket ledde till att vi hamnade inne i värmen hos farfar tillslut. Vi fikade, drack kaffe och lyssnade på gamla historier. Sedan svängde vi förbi ytterligare en loppis. Denna gången Röda Korset Kupan. Så mycket fint gammalt och välbevarat! Älskar loppis i små samhällen med mycket gamla människor som tagit så fin hand om sina saker. Mycket handarbeten och slöjd dessutom, dock hängde inget av det med hem, hittade däremot en perfekt tekanna! Kommer i nästa loppisinlägg!

På tisdagen blev det surströmmingsfest hos mina föräldrar. När det bara är familjen som äter så gäller det att passa på. De hade köpt en specialare med enbart romströmmingar, de bästa! Mmm… (Jonathan fick dock sill… men ska nog kunna lära honom att äta surströmming innan vi firar guldbröllop)

På onsdagen blev vi bjudna på varm smörgåstårta hon Jonathans mormor och morfar. Det var tydligen för att fira min födelsedag lite i förväg! Fick superfina hemgjorda raggsockar och en stor burk med nybakta havrekakor i present. Så härligt!

Älskar dessa ljusstakarna!

Och lilla Freja får avsluta det här inlägget!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *