EN VECKA PÅ JYLLAND

Med god mat, en tur till regnskogen och kortspel

Just nu sitter jag uppe på vårt loft i fotänden av sängen och tittar på Mad Men och försöker ta mig an havet av bilder jag producerat under den här sommaren. Jag vill kapsla in alla härliga stunder från sommaren så jag kan titta tillbaka i Januari när jag sitter med D-vitamin brist och mörkret aldrig verkar ta slut. Jag sitter i fotänden av sängen då det är sommarens huvudände. Genom att sova där kan man få lite av korsdraget mellan takfönstret och sidofönstret i ansiktet vilket gör att man kan sova trots värmen.

Nu har jag tre lediga dagar att ägna åt bloggskrivande och målande innan sista semesterspurten. Jonathans familj kommer på besök på onsdag kväll fram till söndag och efter det är en sommarsemester full med aktiviteter över och vi går in i det lite lugnare höstlunket. Det kommer kännas härligt. Lite nervöst då jag börjar skolan men mest härligt då det betyder att vi kommer kunna börja vandra igen (stekande sol och motion är inte min favoritkombo). Vi håller just nu på att försöka få tag på en bil också så att jag kan få ner resetiden till universitetet varje dag från 4h kollektivt till 1h med bil T/R.

I helgen var Erika på besök och vi var en sväng i Köpenhamn och njöt av sommaren kring öresund, men innan jag berättar mer om det tänkte jag ta semestern från början och visa lite bilder från veckan på Jylland hos släkten.

Nästan varje sommar genom hela mitt liv har vi åkt till Danmark och hälsat på släkten och i år var inget undantag! Så här kommer lite bilder som sammanfattar en typisk tripp till Danmark, eller Jylland närmare bestämt.

På bilden ovan är vi på den årliga loppisturen i Brande. Tyvärr hittade jag inte så mycket roligt mer än skålen och kannan som jag visade i det här inlägget så bättre lycka nästa år!

Vi var också och hälsade på Bedste och Bedstefar ett par gånger. Vi fikade… (de nedre kakan är min och mammas favoriter, Specier)

(Mamma)

(Mathias och Emilia)

(och de bruna kakorna, Rutebiler, är Mathias favorit, och egentligen julkakor men Bedste fixar när barnbarnen kommer på besök)

(Bedstefar)

(Bedste)

…vi åt ärtor…

…spelade 500 rummy…

…och åt kyckling med sovs og kartofler!

En annan dag åkte vi en sväng till Randers Regnskov med Mathias och Emilia och tittade på alla djuren och njöt av ett varmare klimat, då vi som vanligt hade prickat in den ända veckan på sommaren då det regnade i Danmark.

Detta är nog min favoritbild, hur härligt att va sengångare?

Denna fågeln låg och kurade på en lampa bakom en pelare. Så vackra färger, puderblått och solskensgult.

Sen gick vi också en sväng och kollade på ladugårdsdjuren. Främst minigrisarna.

Där det också fanns helt nya kultingar! Hur söta?

Under veckan hann jag också läsa en bra bit på ”Omgiven av Psykopater” som min vän Fredrika rekommenderade för länge sen och som Mathias tjej Emilia hade med sig till semestern.

Sen firade vi att jag nu inte längre är ensam syrra i familjen! Min lillebror har nämligen tagit sin sjuksköterskeexamen!

Lagom nöjd över att solen tittade fram lagom till festen!

Vi bodde hos Ruth och Bjarne men var dålig på att ta fram kameran och fota där då det var resans ”hemma”. Vi åt i alla fall mängder av god mat! Och jordgubbar med mjölk nästan varje kväll.

Och spelade Yatzy! Sällskapsspel är så mysigt på semester.

Sen var Danmarks-delen av semestern förbi och färden bar av hemåt igen!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *