ETT KÄRLEKSBREV TILL LUKTÄRTER

Sommarblomsdrömmeriet startar NU!

Åh nu har jag lyckats nörda ner mig helt i luktärter. Såg det här inlägget om luktärter från Hanna Wendelbo som sedan ledde mig vidare till Cecilia Wingård och hennes fantastiska luktärter. Så i sommar blir det luktärter i trädgården!

Förra året testade jag att odla grönsaker, men i två små pallkragar och min lilla trädgård är vettig grönsaksodling svårt! Så i år håller jag mig till vitlök, rabarber, jordgubbar/smultron och massor med örter (främst mynta) och så fokuserar jag istället lite mer på blommor! Speciellt blommor jag kan plocka in och ha i buketter, tex luktärter. Så nu till det roliga…

De jag beställt:

Jag beställde tre påsar från Cecilias webbshop. Blev först ut helt kär i sorten ’Lisa Marie’ som ni kan se ovan. Vit bas med rödlila mönster. På bilden hade hon också kombinerat dem med sorten ’Windsor’ i min favoritfärg, djupt rödlila. Det fanns ytterligare en liknande sort som hette ’Almost Black’ som var ännu djupare i färgen, men fegade ur och valde ’Windsor’ då de såg så bra ut tillsammans på bilden.

Till sist blev jag helt kär i den slutsålda ’Piggy Sue’ med sina aprikosa blommor, så jag valde det näst bästa och klickade hem ’Juliet’ som tydligen skulle dofta av citrus och va lite svagt aprikosa. Men så skrev Cecilia att hon hade någon påse kvar av ’Piggy Sue’ och jag kunde få köpa den! Yay!

Så det ska bli spännande att se hur det går i vår/sommar!

Några andra favoriter:

  • Boken Luktärt – Cecilia hade också skrivit en bok om luktärter som låter superspännande! Den ska jag köpa när jag får möjlighet.
  • America – Lite liknande luktärt som Lisa Marie fast mer neonröd.
  • Castle of Mey – Denna var ett av mina alternativ till Piggy Sue
  • Norman Wisdom – Superfin kritvit luktärt
  • Senator – Också en supervackert strimmig sort. Denna mer lila.
  • Earl Grey – Sist men inte minst den jag föll för först. Vackert gråaktig luktärt döpt efter favoritteet (ni har väl inte missat mitt te-inlägg) som ni kan se på bild nedan.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *