ETT NYTT KAPITEL

Ett lite mer naturnära sådant

Trädgårdsingenjör design SLU Alnarp

Just nu sitter jag i vårt vardagsrum, solen skiner utanför fönstret, fåglarna kvittrar från träden och häckarna utanför vardagsrumsfönstret och nacken värker efter gårdagens besök till naprapaten. Jag har ett par härliga semesterveckor bakom mig, både hos släkten i Danmark och från mamma och pappas sommarstuga och livet känns för första gången på ett par år äntligen lätt igen för…

Trädgårdsingenjör design SLU Alnarp

… I september börjar jag studera! 

Utbildningen heter Trädgårdsingenjör – Design på SLU Alnarp. (Sveriges Lantbruksuniversitet) Efter utbildningen får man en Kandidatexamen i Landskapsarkitektur eller Trädgårdsvetenskap samt en yrkesexamen som Trädgårdsingenjör.

Det känns lite roligt att säga att jag ska börja med något nytt då detta mer är att gå tillbaka till något gammalt. Något som är mer mig än nu. På bilden ser ni en Flora utgiven 1997. Det är en Flora jag fick när jag var liten. Med den gick jag runt i skogarna runt vårt hus och identifierade blommor, lärde mig namnen och vart de växte. Jag har alltid älskat blommor och natur och att nu kunna knyta samman min kärlek till design och skapande med den delen av mitt liv känns så rätt!

Trädgårdsingenjör design SLU Alnarp

Jag har redan en kandidatexamen i Grafisk Design och Kommunikation men tänker att jag med denna utbildningen kommer kunna utöka mina jobbmöjligheter och kunna få ett mer varierat jobb i framtiden.

Jag jobbade som Grafisk Designer i Stockholm i ca ett år och märkte ganska snabbt att enbart kontorsarbete inte är rätt för min kropp, jag är 25 år och har redan smärtor i rygg, nacke och armar. Jag vill kunna röra på mig i mitt arbete. Ha varierade arbetsuppgifter och möjligheten att vara ute i naturen. Ägna mitt liv åt något hållbart, både för mig (i kropp och sinne) och för miljön i stort.

Trädgårdsingenjör design SLU Alnarp

Självklart känns det lite motigt att ge sig in i ytterligare tre års studier. Speciellt då jag redan har en utbildning inom ett ämne som jag brinner för. Men efter ett års förnekelse har jag kommit fram till att om jag vill studera mer så ska det vara nu! Jag tror att kombinationen av de här två utbildningarna kommer öppna så många fler dörrar. Detta ger mig dessutom möjligheten att gräva ner mig i något jag är intresserad av i tre år!

Trädgårdsingenjör design SLU Alnarp

Bilderna kommer från mitt fantastiskt fina och nya campus Alnarp när jag var där på provdag. Antagningen till ubildningen skedde i två steg, först ett antagningsprov (som jag kanske visar i ett annat blogginlägg senare) och sen i form av en provdag där man fick information och fick göra lite olika prov i form av skissning, intervju och ett dokument med frågor.

Kan ni tänka er att gå runt här och studera? Lära sig om växter och natur? Ser så fram emot skolstart den 2 september!

Trädgårdsingenjör design SLU Alnarp
Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *