ETT STYCKE EVIG KÄRLEK

Min hjärtberlock

Hej där ute i morgonsolen! Det är så galet härligt att det äntligen har börjat bli sol! Redan förra veckan började det va ljust när jag vaknar (vid klockan 6). Därför var det även dags att plocka ner julstjärnorna (mitt enda ljuskälla under vintermånaderna). Så julen varade inte riktigt hela vägen till påsken i år. Och denna veckan så går solen upp så pass tidigt över horisonten så att vi får solljus in på den nordöstra sidan av huset (dvs sovloftet och toaletten) vilket ger så mycket glädje på morgonen då det är de två rummen man vistas i innan skola och jobb.

Wilbur och Rosie ligger och chillar på filten på golvet och jag ska strax sätta igång med dagens AutoCAD. Bara en vecka kvar nu tills kursen ”Trädgårdshistoria” börjar och jag kan knappt bärga mig!!

Idag tänkte jag visa mitt senaste smyckes-nörderi, nämligen en hjärtberlock! Jag minns när jag och min bästa barndomsvän fick ett sånt här hjärta i en tidning vi prenumererade på tillsammans när vi var små och näst intill slogs om vem som skulle få den för att det kändes som en så magisk sak. Den var då i plast med silverfärg på till skillnad från denna i äkta silver (lite mer vuxet) men den magiska känslan kring hjärtberlocker finns fortfarande där! Om inte till och med lite mer nu!

Berlocken i sig hittade jag i en engelsk antikaffär på Ebay. Den är stämplad GJ Ltd vilket tydligen var stämplen Georg Jensen i London använde! Till berlocken skaffade jag en 60 cm kedja från Blue Billie i ljust glittrande silver som jag tyckt varit fin länge men inte haft någon anledning att skaffa tidigare.

När kedjan levererades var den dock galet mycket ljusare än själva berlocken. (Trots att jag hade putsat upp berlocken ordentligt innan) Så jag gick in med mitt husmorstips med aluminiumfolie, salt och kokande vatten!

Det tillsammans med ytterligare lite putsande så var den som ny! Jag älskade blommönstret på framsidan. Det hade så vacker balans och symmetri. Är ju också lite svag för blommor om ni missat det? haha

Inuti ville jag såklart ha ett par bilder på mig och Jonathan i riktig 40-tals anda. När jag i julas skrev ut några av bilderna Emma tog på bröllopet för att ge i present till våra föräldrar, så fick jag med ett kvitto på fotopapper med två små testbilder i hörnet (för att man skulle veta vilka bilder kvittot hörde till). Testbilderna råkade vara den perfekta storleken för att klippas till och stoppa in i berlocken.

Den första bilden är en av mina favoriter!

Det fanns en till liten pussbild från när vi står på stolarna som egentligen är en annan favorit, men för att det inte skulle kännas som samma bild x2 valde jag den här när vi går på ängen.

Såhär ser den ut i större format! Tänk att man kunde ha sån tur med vädret på bröllopet alltså! Sommarens varmaste dag med en helt magisk solnedgång. Långt där borta i bakgrunden stod också ett par rådjur, och en hare skuttade förbi. Mer sagoboksaktigt än så blir det väl inte?!

Så nu kan jag alltid bära med mig de härliga minnena runt halsen vilket känns så himla fint!

Sugen på mer smyckesnörderi? Kolla in någon av dessa:

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *