FLORAS HÖSTLISTA

Planer inför hösten

Hej på er! Såg ni fullmånen i helgen? Jag stod vid dörren och tittade ut när månen som ett glödande klot steg bakom granarna i horisonten. Så stämningsfullt! Idag ska jag bara slappna av och försöka få lite semesterkänsla. Allt har gått i ett sedan praktiken tog slut och först nu har jag ett par dagar av lugn. Helgens bröllop var fantastiskt! Vi var ute på en loge på landet och åt gott, drack cava och firade kärleken. Det är så märkligt när ens barndomsvänner växer upp, helt plötsligt sitter han där med barn och fru som nygift. Sen är kanske 30 år inte ”helt plötsligt” i och för sig, men det är så det känns!

Idag tänkte jag fylla i en lista! Jag älskar listor och då vi nu går in i ”Virgo Season” så känns det ganska passande. Denna listan kommer från Flora och handlar om att sätta in fokuset för hösten.


Vill fokusera på

I höst vill jag fokusera på att ta det lugnt och vila. Vi har nu varit isolerade av pandemin i nästan två år, men jag ska vara ärlig och säga att denna perioden inte känts speciell vilsam. Så i höst vill jag bli bättre på att slappna av och verkligen njuta av höstmys under yllefiltar, tända ljus, te, svampplockning och promenader.

Vill ha mer av

Jag vill ha mer tid med J, dubbel espresso i sängen på morgonen, utflykter med bilen, promenader och samtal i var sin soffa. Att kanske ha ett par dagars hemjobb/studier mitt emot varandra i vårt nyfixade kontor.

Jag vill också ha mer slow living. Om ni inte sökt på det youtube tidigare rekommenderar jag det nu. Låta de vardagliga sakerna ta tid och njuta av lugnet. Vår lägenhet börjar äntligen efter tre år komma till rätta, och när den är städad är det faktiskt ganska underbart där, så jag vill ta hand om lägenheten och njuta av att sitta i alla små vrår.

Vill ha mindre av

Jag vill ha mindre stress och problem. Min hjärna orkar inte lösa saker, skynda sig, fixa eller ordna. Jag vill bara att hösten ska flyta på, görandet ska komma från en plats av inspiration och glädje, och problemen kan snällt få vänta på sin tur.

Vill titta på

Åh jag började precis se om Outlander igen och första säsongen är ju så bra! Så det ska jag fortsätta med. Jag vill också titta på mer mindfulness och slow living på youtube, gärna lite minimalism. Jag vill också se om Pride and Prejudice (1995) med mitt nya te från A. C. Perchs tehandel.

Vill lyssna på

Min spellista ”Good Vibes Only” och mig själv, lyssna på hur jag mår och inte ignorera det utan faktiskt agera på det.

Vill läsa

Läsa blir i mitt fall lyssna då jag nästan enbart lyssnar på ljudböcker nu för tiden. Jag är mitt inne i Sarah J. Maas serie och ska precis börja lyssna på Court of Frost and Starlight. Sen vill jag också lyssna på Goodbye, Things av Fumio Sasaki och The Seven Husbands of Evelyn Hugo av Taylot Jenkins Reid.

Vill ha på mig

Mjuka och snälla kläder. Jag har den här sommaren bättrat på min garderob när det gäller yogapants och toppar, så det, tillsammans med mjuka stickade tröjor kommer vara uniformen framöver. Det ser ut att vara hemstudier en bra bit till inpå hösten så det känns passande. Detta tillsammans med mitt nya läppstift från Chanel i färgen Chicness och Jo Malone English Pear and Freesia som påminner mig om Paris.

tarot comparison

Vill lära mig

Jag vill lära mig mer om tarot, foto och astrologi. Gärna lite om astro-fotografering också. Och såklart mer munspel. Men sen så ska jag försöka chilla lite med lärandet då skolan tar så mycket energi och hela dagarna inte behöver vara fyllda med att mata hjärnan med ny information.

Vill hänga på

Är inte jättesugen på att hänga någonstans alls i höst faktiskt, kanske hänga lite vid havet, eller i skogen, i soffan framför en bra filt eller med J. Som mest vill jag hänga på biografen och se en bio igen efter en pandemis uppehåll.

Vill dricka

Varmt te från Perchs. Matchalatte. Rosa bubbel och kallt vatten.

Vill äta

Soppor, massor av olika soppor och italienska mat, gärna pasta och sallad.

Utflykter och resmål

Jag vill bila på småvägar i Skåne, åka en vända till Köpenhamn och mysa i stugan i Småland.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *