FÖRSTA HJÄLPEN FÖR TRASIGA PUDER

Och några bra lärdomar

Idag är det hemtenta och sen ikväll ska jag och Jonathan iväg på middag följt av en hotellnatt! Vi satt och räknade på vad det skulle kosta att åka kollektivt två personer mellan Malmö-Helsingborg och hur man för bara några hundralappar till istället kunde ta bilen (vilket tar halva tiden), sova på hotell och käka hotellfrukost! Det alternativet blev definitvt vinnaren!

Men innan hemtentan tänkte jag yoga och lägga några minuter på bloggen med att uppdatera er om hur mitt no-buy går. I det här inlägget sa jag att jag skulle åka och köpa refills på hudvården, och på en utförsäljningsbutik i stan så var det 3 för 2 på hudkrämer och ett micellärvatten från garnier kostade bara 59kr, så för 159kr kunde jag komplettera hela hudvårdsrutinen. (Vilket KAP) Men detta får bli en läxa om att hålla sig till det man sagt. Min hud reagerade inte bra på hudkrämen, den börjar sticka och svida och har nu fått finnar på kinden… Så jag får göra om göra rätt och gå och köpa det jag tänkte från början! Från ett riktigt apotek och den faktiska The Body Shop. Dock tror jag att jag fegar och köper en ny Weleda istället för den från Aco. Känns som jag provat tillräckligt med nya grejer nu!

Och om vi ska följa temat – Ja, det var ett misstag. Har man hittat en favorit ska man hålla sig till den. WHYYY? Jo för jag fastnade för utseendet, den var ju så fin. Men man är inte större människa än att man kan erkänna när man har gjort fel. Jag skulle inte bytt puder. Jag skulle ha köpt en till av mitt gamla trofasta Charlotte Tilbury.

Trots att By Terrys puder är helt underbart vackert så är det för glowigt för att matta ner på det sättet jag vill att ett puder ska matta ner. Tror By Terrys kommer bli en favorit i sommar när man bara vill hindra sminket från att smälta bort, men för att ta bort glans från områden finns det inget bättre än pudret från Charlotte Tilbury.

Så för några veckor sedan fick det bli en livräddningsinsats. Jag googlade och letade på nätet efter hur man lagar trasiga ögonskuggor och kom fram till att ett par klickar med handdesinfektion i pudret för att sen låta det torka var the way to go.

Men orkade jag vänta på det? Nja…

Utan jag plockade fram en burk med Glossier Stretch Concealer som jag tagit slut på och använde nagellackborttagning för att ta bort loggan.

Sedan tömde jag de krossade resterna från mitt gamla puder i en mortel. Detta var pudret jag använde på vårt bröllop så ändå grymt att det hållit så länge!

När det var färdigmortlat såg det ut såhär.

Sen hällde jag ut det på valfri skoluppgift och vek pappret för att få ner det i den gamla rengjorda Glossier-förpackningen. För att all skulle få plats slog jag glasbehållaren lite lätt mot bordet så att pudret packade sig. Sedan gick jag efter med ett hushållspapper och baksidan av mortlen och pressade ner pudret. Då detta är ett väldigt krämigt puder räckte det för att det skulle hålla ihop sig. Det har till och med klarat en flygresa till Norge!

Före/efter.

Visst blev det fint?? Jag blev förvånad över hur mycket produkt som faktiskt var kvar av bara kanterna på pudret, Det fyllde nästan hela glossierförpackningen! Så nu klarar jag mig ett tag till! (Förhoppningsvis juni ut!)

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *