FOTON FRÅN EN SOMMAR I ITALIEN

Med lite blandade sommartankar

Ja vart ska jag börja? Just nu sitter jag i min säng med myggbitna ben (det klias helt galet, en lång höst, vinter och vår får en alltid att glömma hur kligiga myggbett är…) och tittar igenom en massa bilder från vår resa till Italien två år tillbaka.

Jag har ju varit ett par vändor till Småland de senaste veckorna och myst med mamma och pappas hundvalp, varit med min vän Erika i ladugården, hängt med Nora i Köpenhamn (en kompis från när jag pluggade Grafisk Design och som också bloggar för övrigt. Ni hittar henne här) och njutit av en lite mer typisk svensk sommar än det har varit de senaste åren. Dvs mer föränderligt väder, (tack och lov) sommarblommor och myggbett än torka och medelhavsvärme.

Men jag har också hunnit chilla på en filt vid havet med Jonathan och bubbel, precis som vi fantiserade om att vi skulle göra innan vi flyttade ner till Skåne. Jag har fotat det mesta och kommer ploppa upp inlägg lite pö om pö framöver. Men idag vill jag bara dagdrömma lite. Om saker jag vill lära mig och om en av mina favoritplatser Italien.

Jag läste någonstans (stabil källhänvisning jag vet…) att det blir svårare att lära sig nya saker efter att man har fyllt 25 år. Lite knäckande då jag precis fyllt 25, men jag tänker inte låta det hindra mig. Det är så många saker som jag velat lära mig länge och det känns äntligen som att jag är på en plats där jag kan börja beta av ett par av dem. De jag tänker på just nu är dessa tre:

  1. Italienska
  2. Munspel
  3. Yoga

Yoga

Om vi börjar nedifrån på listan, yoga är något jag har hållit på med till och från sedan Januari 2016 (det finns två inlägg från min gamla blogg om det här och här.) Alltså snart 3,5 år. Jag har dock aldrig riktigt fått någon rutin på det och då yoga är en färskvara vill jag komma på ett sätt att hålla igång mitt yogande regelbundet. Så rent krasst är detta inte något nytt jag vill lära mig men något jag vill utveckla och bli bättre på. Jag tycker att yoga gör så mycket för både kroppen och sinnet och det känns som en bra rutin att ha.

Munspel

Jag har saknat musik i mitt liv! På mitt Spotify spelas just nu en blandning av jazz, irländsk/skottsk pubmusik och visor. Och nu vill jag lära mig ett instrument! Här är lite av min historia när det kommer till musik:

När jag var liten spelade jag tvärflöjt, vilket lät fint, men jag kände att det delvis var ett för tekniskt instrument men också ganska otympligt. Ingenting man plockar fram på kvällen runt lägerelden precis.

Jag spelade även gitarr en sväng innan det blev stulet när vi bodde i Norrköping. Men om jag ska va ärlig fastnade jag aldrig riktigt för det. Var en enda lång period av blödande fingrar och ett relativt bedrövligt ljud innan man hade fått snits på det.

Till sist har jag alltid velat lära mig piano. Och jag äger faktiskt ett som jag ärvde från Farmor och Farfar. Tyvärr är pianon både dyra att frakta men också att stämma så att gå från piano-i-förråd till piano-i-lägenhet har blivit ett lite större och dyrare projekt än jag hade trott. Därför får det helt enkelt stå i förvaring tills omständigheterna ändras.

Detta leder oss fram till munspel. Hur underbart skulle det inte vara att kunna spela melodier på munspel? Då jazz, pubmusik och visor är den musik jag är inne i just nu passar sig ju munspel perfekt!

Italienska

Och nu till Italienska, som var anledningen till att jag började skriva det här långa och svamliga inlägget. Jag och Jonathan har nu varit i Italien två gånger tillsammans. Sicilien närmare bestämt. och vi har ÄLSKAT det. Allt i från maten (okej främst maten), till naturen, människorna, stilen och atmosfären.

Det känns verkligen som en återkommande semester för oss och ett land jag vill spendera många månader av mitt liv i. Därför vill jag försöka lära mig italienska och skaffade idag en ljudbokskurs på Audible. Jag behöver inte kunna låta som en italienare, men jag vill kunna göra mig förstådd och förstå grunderna till alla framtida resor.

I år blir det dock inget Italien då resan till New York ätit upp vår utlandssemester-kvot för i år. Däremot blir det som vanligt en sväng till mina föräldrars stuga i Småland och en tur till släkten i Danmark vilket kommer bli härligt.

Nej nu får det vara nog med dagdrömmande för en tisdag! Hoppas ni har njutit av bilderna från Italien lika mycket som jag. Dela gärna med er i kommentarsfältet om ni håller på och lär er något just nu? Skulle vara roligt att höra! Ha det fint!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *