GULDKORN FRÅN MAJ

Pyssel, solnedgångar och grönska

Godmorgon på er! Idag är det min först dag med sommarlov!! Och i tema med det så har J första dagen med utbildning för sommarjobbarna på jobbet, lite spännande! Jag sitter här med jord under naglarna efter gårdagens trädgårdsfix och känner ett pirrigt lugnt jag inte känt på länge. Detta är den första stunden på jag vet inte hur många år där jag inte har några måsten, inga deadlines i huvudet, inga jobb jag måste söka, ingen utbildning att hitta, inget bröllop att planera utan bara ett rent huvud att fokusera på precis vad jag vill. Finns det något lyxigare än det?

Jag har så många småprojekt jag vill göra, pågående just nu är att byta ut alla fönsterlås mot fina droppformade. Sen klickade jag igår hem mina två första skott av palettplad som ska få bli stora och spretiga i hallfönstret nu när dahliorna flyttat ut. Chinese Rose och Marooned blev sorterna! Riktigt djupröda. Tror de kommer älska det soliga fönstret! Jag har också idéer på saker jag vill måla, växter jag vill plantera i trädgården, och bilder jag nu kommer ha tiden att redigera (jag tittar på dig norge-resan…).

Men idag börjar vi med att köra en recap på vad som hänt i maj. Jag har ju nästan inte hunnit blogga något med hemstudierna som tagit upp min tid, så nu får det bli en liten sammanfattning istället.

Först ut har Js familj varit på besök, vi gick långpromenad kring Mölle och grillade. En nyckelpiga landade på mig, så himla fina!

Pussbild.

Och vi njöt av solnedgången på en helt öde strand.

Sen lyckades min väska gå sönder. Jag har haft den i 5 år och använder den nästan dagligen då den är precis lagom för mobil, nycklar och läppstift. För att spara på reparationskostnaderna då den kommer från England så försökte jag skruva isär delarna själv och beställde sedan ett nytt lås och 180kr senare (5 pund för låset och 9 pund för frakten……… suck!) så är den som ny igen!

Sen kom min kusin och hans tjej på besök! Vi bilade genom nästintill hela Skåne på en helg och drack öl till solnedgången vid havet.

Om inte detta är livsnjut vet jag inte vad som är!

Så mysigt!

Sen var maj även månaden då jag invigde mina favoritträskor från dalarna för året! Kan nog va top 3 på skolistan alltså! Jag har även loppisfyndat ganska mycket roligt den här våren men inte hunnit blogga om det så tänker att det får bli ett eget inlägg. Här har ni en sneak-peak i alla fall!

Sen gjorde jag en ny mala. Senaste malan gjorde jag 2016 men kände att det var dags för lite nya energier i år. Jade, agat och rudraksha frö.

Testade också ett nytt pärlsilke som var mycket smidigare än den vaxade bomullstråden jag använt tidigare! Den har en inbyggd nål som gör det enkelt att trä på pärlorna.

2014 var året jag skaffade min första polaroidkamera. Jag har älskat den och har bilder från nästan hela mitt och Jonathans förhållande med den, bilder på alla mor- och farföräldrar och bilder från bröllopet och bröllopsresan. Jag vet inte hur många filmkasetter jag gått igenom men det har blivit ett par. Sedan dess har de dock kommit ut med både ett wide och ett square format så jag har nu uppdaterat till en Instax Square SQ6. Tycker fyrkantigt är ett så fint format och känns mer klassiskt än de kreditkortsformade. Jag har också tänkt fortsätta med mitt analoga foto framöver, om jag bara kan lyckas hitta en ny ersättning till de gamla kvicksilver-batterierna de gamla kamerorna går på. Kräver lite hjärngympa och research på nätet! (Tips mottages tacksamt!)

Sen har vi hälsat på föräldrarna i de Smålänska skogarna. Titta så söta föräldrar man kan ha!

Jag var med pappa ute i stugan föra att preppa inför sommaren.

Men låg mest och solade med de här två och njöt av lukten av nyklippt gräs!

Jag har också gått och blivit med hatt! Vet inte hur länge jag letat efter en sån här, men då mitt huvud är snäppet för stort för ONESIZE har det varit klurigt! Denna sitter dock som en smäck! Just nu blommar liljekonvaljerna i Småland. Något av det vackraste och mest väldoftande man kan plocka, men också något av det mest odrägliga då det tar galet lång tid och man blir uppäten av mygg och fästingar under tiden.

Ultimata myset.

Ni får ursäkta stöket men tyckte det förtjänade att nämnas att vi nu också har blivit med fläkt! Efter att i två år varit utan och näst intill dött av värmeslag av att sova på loftet i 35 grader så har vi nu fått tag på två fläktar. Tidigare år har vi varit för sent ute och då har alla varit slutsålda men i år var vi med i matchen! Det blev två små Honeywell HT900E. Superkompakta, tysta och med bra blås. En står på pallen i mitten av bild och den andra längre in i rummet framför monsteran. Nu kan korsdraget äntligen komma in i sovhörnan! ahhh….

Maj var även månaden jag skördade årets första rabarber, älskar rabarber, ska nog ägna en hel pallkrage till rabarber nästa år! Letade också fram mina smartglasögon till fredagens hemtenta! Tog längre tid än jag velat men nu är det äntligen sommarlov!!

Vilket firades med en tur till Malmö i helgen och Italiensk pizza på Epicuré. La Verde var helt sjukt god!! Och det var månaden maj det!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *