HELRENOVERING AV TRÄDGÅRDEN

Och hur det går för mina tomater

Nu har jag suttit och pysslat med bilderna från New York hela förmiddagen och det fotades ett par alltså! Vet inte riktigt hur jag ska sortera ner dem till något som kan rymmas i ett par blogginlägg, så tar en paus och visar lite om uppdateringarna i vår trädgård så länge istället! Efter att vi kom hem från NYC hade jag och Jonathan ett litet påsklov fyra dagar för att bli av med jet-lag och komma på fötter igen efter resan. Så vi bestämde oss lite spontant för att skrota runt i trädgården och få den redo för sommarsäsongen!

Såhär såg trädgården ut innan vi började! (Cyklarna står där då vi snart ska byta fönster! De kommer flytta tillbaka till sin vanliga plats igen i sommar när renoveringarna är färdiga!)

De nyinstallerade pallkragarna står så fint och väntar på sommarens odling! Än så länge har bara sockerärtorna planterats, men det ska även bli morötter och olika typer av sallad när jag har tid!

Här får ni en vacker närbild på vår ”ogräsmatta”! En salig blandning av ogräs, löv, mossa och tussar med gräs! På schemat står krattning, gräsklippning och sen ska jag så lite nya frön på de värsta plättarna samt undersöka ett bra gödsel för att försöka få lite bättre ordning på det här! Har ni några gödseltips så lämna gärna en kommentar!

Pionerna vi fick av mamma och pappa i inflyttningspresent har fått ett litet staket (då jag hela tiden höll på att trampa på dem innan haha). Men här ska även rensas ogräs så att de syns bättre.

Såhär vacker är vår trädgård just nu…

Buskarna i hörnet ger sån skugga så ogräs och mossa störttrivs där under, men då jag tycker det ser så fult ut ska det nu bli land med sommarblommor. Vi får se om blommorna tar sig i skuggan, men har hellre ett ordentligt land än vad man nu kan kalla det här!

Sen tänkte jag att landet skulle fortsätta in bakom hammocken längs staketet. Hammocken ska dessutom få små plattor att stå på då vår grannes hammock tydligen hade ruttnat efter att ha stått i gräset. Och det vill vi ju inte!

Jahopp, det är väl bara att sätta igång!

Halvägs genom ogräsrensandet blev det paus med hemmagjord saft från Meit.

Innan vi fyllde på med ny jord i landet så var det dags att plantera om ett par av tomaterna!

Dessa tomater är av sorten ”Tiny Tim” som är en körsbärstomat! Tänkte därför att de här krukorna kunde passa lagom!

Sen fyllde ”vi” på med ny jord! Tack älskling! Den förra ägaren hade även satt stenar i halva landet. (Blev lite orolig för att man skulle råka på ett begravet husdjur när man började gräva och flytta på allt men vi hade tur och slapp det!)

Sen var det dags att rensa plattorna! Man skulle kunna tro att vi hade en maskros-farm men nej, det var i alla fall inte tanken. Nu ska de bort!

Titta så fint! Kostade bara 8 timmar och en solbränna i form av en sport-bh med brottarrygg som jag nu måste leva med resten av sommaren! haha

Och såhär fin är trädgården nu!

Hammocken som är sommarens, kanske nästan årets, bästa köp!

Ett land istället för ogräs! Har beställt hem en rabattkant som jag ska ha hela vägen omkring då fåglarna älskar att sprätta ut jorden på plattorna! Stenarna hamnade sedan runt det lilla trädet (som jag tror är päron) och i hörnet av buskarna!

Alla tomatplantor och två extra krukor som det ska planteras örter i. Och titta så fina plattorna är nu! Det var den lilla helgrenoveringen det! Ska bli kul att se hur trädgården tar sig under sommaren.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *