HELSINGØR, LOPPIS OCH INVIGNING AV TRÄSKORNA

Del två av vår lilla myshelg

Efter vi hade varit i Sofiero Slottsträdgård så fortsatte färden utomlands. Hela vägen över sundet till Danmark och Helsingør. För att ge turisterna (Marie och Meit) de rätta vibbarna började vi med två röda och en grön.

Har inte spenderat så mycket tid i Helsingør så det var kul att upptäcka staden lite mer! Så många fina gamla hus.

Den vitputsade muren gav nästan lite Greklandskänsla. Kanske hade behövt lite varmare väder för att sälja in känslan helt dock! haha.

Så mysigt med träd på innergården!

Så vackra fasader. En stockros eller två hade gjort det perfekt!

Det fanns även så många vackra dörrar. Gillar hur de har kombinerat färgerna som med den här midnattsblå med bränd orange.

Eller den här varma rosa med svart.

Ljusblått och vinrött är två av mina favoriter, tänker på 60-talets puderblå ögonskugga och 40-talets djupröda läppstift. Två favoriter sminkmässigt som även verkar funka fint på hus! De gröna fönsterkarmarna får mig bara att tänka på Carl Larsson gården efter att Elsa Billgren och Sofia Wood har pratat om de så mycket i deras podcast. Så bra btw.

Murrigt grön och samma varma rosa nyans ser också fint ut. Kan inte riktigt sätta fingret på vad man ska kalla den här typen av rosa? Skriv gärna i kommentarerna om ni har något bra namn!

Helsingør har även ett par riktigt härliga kristallbutiker. Butiken ovan har massor med unika stenar, dock är de även prisatta därefter så har inte riktigt kunnat köpa någon av dem än!

Denna butiken har lite billigare utbud men också mycket fint! I Helsingborg finns bara en kristallbutik som heter 6-e sinnet. Saknar dock butiken Geocity som var en av sakerna jag gillade mest med att jobba i Stockholm. Så mycket vackra kristaller till en rimlig peng!

Innan det var dags att åka hem var jag såklart tvungen att köpa med några danska wienerbröd med chokladglasyr till eftermiddagsfikat. Så gott!

På lördagen var det loppis på Linnéaträdgården! Det var här vi gifte oss och hade bröllopsfest, men mer om den nedan. Tänkte ta en bild på vad jag hade på mig men Jonathan spexar som vanligt så det får bli den här! (Tror han ville flasha på bloggen med sin loppisfyndade Babourjacka. Ja älskling, den är fin! haha)

Så mycket folk överallt!

Vad jag hittade kan ni läsa om i det här inlägget.

Så annorlunda tulpaner!

Då Jonathan tog över min selfie ovan kommer här en bild på mina nya fina spännen med pärlor. Ser jag ut som en Köpenhamnare än?

Och träskorna mamma köpte åt mig i Dalarna förra sommaren. Älskar kurbits och färgkombinationen på dessa. (Min svärfars reaktion var dock att jag hade en prinskorv målad på varje, men aja… Ska försöka få det osett haha)

Det fanns så många vackra blommor i butik Linnéa. Tror jag måste köpa mig en parfymjasmin någon gång.

Kombinationen av baroque-tulpaner och vaxblommor är så fin! Dessa buketter påminner om de jag fick på min födelsedag.

Så himla härligt med klätterväxter längs tak och väggar i butiken.

Och det var här vi gifte oss för nästan ett år sedan! Galet hur stor skillnad det blir från april till juni.

Såhär såg det ut 2 juni 2018. (Foto taget av fina Emma.)

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *