HEMMADEJT

Den bästa sortens lördag

Hej på er! När jag skriver det här är klockan snart 12 och jag ligger i sängen och kan inte sova. Kanske är det på grund av tentan imorgon och att all latin vägrar sätta sig, eller så är det den dubbla espresson jag drack vid klockan 4. Oavsett vad tänkte jag passa på att skriva lite på det här inlägget från i Lördags. Jag och Jonathan bestämde oss nämligen för att lyxa till det lite. Vi funderade på om vi skulle gå ut och äta? Se en bio? Ta en öl på Telegrafen nere i stan? Men vi bestämde oss för att göra det vi gillar mest, mysa ner oss här hemma med god middag och en film.

Vi började med att göra oss lördagsfina! Sen bar det av till Ica.

Vi köpte ett gäng närodlade tomater på i alla möjliga färger. Just denna var dock helt fantastisk! Titta på färgerna, och helt glansig! Påminner mer om ett plommon än en tomat!

Med alla vackra tomater gjorde jag en caprese som jag sedan ringlade med olivolja och tomatbalsamico från Tomatens hus. Egentligen ville jag också ha lite peppar på men…

… det här är det nuvarande läget på vår pepparkvarn. Har skruvat isär ich försökt laga men det är någon plastbit som malts bort och lossnat. Så ingen mer Le Creuset för oss. Väntar nu på att en ny pepparkvarn från Peugeot ska komma på posten och hoppas att den håller längre… helst mycket längre med tanke på priset, men till den gamla pepparkvarnens försvar så har jag ju också peppar på nästan allt.

Som sällskapsdricka till grillandet testade vi två nya öl, en från Mikeller och en från Helsingborgsbrygeriet! Mums!

Smygfotade grillmästaren!

Kvällens meny

Caprese med tomatbalsamico

Grillad entrecote (utan svartpeppar… snyft!)
serveras med potatisgratäng och bearnaisesås

Vinlista

Sicilianskt Nero D’avola vin från vinbonden.

Passade på att smygfota nya lampan när Jonathan trodde jag fotade honom! Mysbelysning är verkligen A och O på hösten. Älskar också de tvinnade gula stearinljusen jag hittade på loppis!

Lite smått nostalgiskt köpte vi med oss en DVD hem på en film vi velat se när den gick på bio men tyvärr missat! The Hustle med Anne Hathaway och Rebel Wilson. De är så fantastiskt roliga och en perfekt film för att avsluta lördagen!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *