HÖSTENS BOKLISTA 2020

September – November

Sedan sommaren känns det som allt bara har flutit ihop och helt plötsligt var det dags att skriva en ny boklista. Då majoriteten av denna hösten har spenderats med hemstudier så har jag inte haft mina vanliga pendlar-rutiner (optimala för att plöja igenom bok efter bok). Men ett par böcker har jag kommit igenom ändå. Jag vill verkligen börja läsa mer för jag känner hur tiden saktar ner och hur man ser världen annorlunda med huvudet i en bok. Perfekt för perspektiv. Dock är det svårt att hitta tiden mellan alla måsten, och den energi man har till läsande går oftast till skolrelaterad läsning tyvärr. Men nu till de böcker jag faktiskt fick läst!

The Break – Marian Keyes

En bok om Amy som i medelåldern blir lämnad av sin man som vill ha 6 månaders paus där de inte längre är gifta för att hitta sig själv. Väldigt vemodig och lite för tung för vad jag egentligen drar mig till när det gäller skönlitteratur. Troligtvis ganska många personers verklighet dock så bra att läsa. Lite om att leva tillsammans eller själv och om vad som egentligen är viktigt. 

Can you keep a secret? – Sophie Kinsella

Så rolig, och mysig! Väldigt Bridget Jones i  stilen! Handlar om en tjej som är flygrädd och hamnar i första klass på ett plan bredvid en random man, och när flyget hamnar i turbulens så berättar hon alla sina hemligheter, högt som lågt, för att några dagar senare få reda på att mannen var ägaren på företagen hon jobbar på! Ja ni hör ju var den här är påväg så ska inte förstöra det för er! Men en mysig kärlekshistoria i sann Sophie Kinsella anda.

Everything I Know About Love – Dolly Alderton

En bok jag hört så mycket om att jag trodde jag redan läst den. Titeln säger det mesta! Handlar om kärlek, vänner och att växa upp. Som en mix av Bridget Jones och Sex and the City, fast for realz. Kändes som en enda stor kram i bokformat för en semi-vilsen 20-någonting. Gillade verkligen hur hon gick igenom de olika åldrarna och gjorde sammanfattningar om vad hon visste om kärlek vid de olika årtiondena. Hur vad som är viktigt ändras och att problemen är desamma oavsett hur ens situation ser ut.

Handbok för oglada – Lars Ström och Per Carlbring

Om denna titel är den mest självhjälpsbok-iga du hört så vet jag inte vad som är. Tror Rosanna rekommenderade den här till mig redan för något år sedan, men hon påminde mig igen nu i höstas och jag fick äntligen tummen ur och läste. Eller rättare sagt, när den nya psykologen jag skulle träffa bestämde sig för att sluta två dagar innan vårt första möte som jag kämpat med att boka i ett halvår och meddelade att jag fick börja om från början med läkartidbokning, remisser, hitta någon ledig psykolog, så kände jag fuck it! Jag löser det här själv. Och denna boken har faktiskt varit en väldigt bra crash course i KBT. Ca 170 sidor vilket är ungefär var man kan orka med när man inte är på topp, och ordentligt vetenskapligt bevisade metoder för allmänt bättre välmående. Utan att vara uppläxande. (Bara faktumet att den har en liten söt gris som hoppar i sjön på framsidan gör den ju bra.)

Med hjärtat som insats – Simona Ahrnstedt [Halvvägs]

Alltså Simona Ahrnstedts böcker är så mysiga. I min första boklista så skrev jag om hennes näst senaste bok. Men den här, ”Med hjärtat som insats”, släpptes nu i oktober på Storytel och är boken jag håller på med just nu. Är bara 2h in än så länge men låter lovande! Återkommer med en recension i nästa boklisteinlägg. (Ni hittar dem alla i min bokhylla här)

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *