KÖPENHAMN GENOM MIN ANALOGA KAMERA

Testbilderna från min Voigtländer Vitomatic IIa

Iklädd vinterjacka i ett gråmulet Skåne, där det redan börjat skymma vid klockan 5, susade jag in i Lund för att hämta bilderna jag fotade med min analoga kamera tidigare i somras.

Jag minns hur jag låg där i bäddsoffan i stugan och budade på kameran på Tradera, helt kär i alla detaljer. Och hur jag på väg hem från att ha badat, på en slingrande grusväg i sommarvärmen, följde de sista minuterna på auktionen, för att tappa täckningen precis när den skulle klubbas. Samt lyckan när jag såg att den var min.

Väl hemma så verkade den ännu bättre än jag vågat tro. Älskade detaljerna och hur lättanvänd den verkade vara. Om den funkade eller inte var dock fortfarande en fråga i väntan på svar.

Så när Danska gränsen öppnades och jag och J åkte till Köpenhamn fick den hänga med! Här har vi några av de första bilderna! Är MER än nöjd med kvalitén. Då jag lekte lite och testade olika inställningar, så är inte alla bilder 100%, men resultatet blev ändå bättre än förväntat!

Denna gången framkallade jag dem digitalt vilket gjorde det möjligt att korrigera ljus och färg samt räta ut bilderna som behövde det. Men samtidigt behålla charmen och detaljrikedomen med de analoga fotot. Så titta och njut av ett par bilder från en sommardag såhär i höstrusket!

Öresund.

København H.

Köpte en kedja till mina pärlor.

Kongens have.

Botanisk have.

Pussgurkan.

Kartoffelrækkerne.

Søerne.

Cityringen.

Yacht Service.

J på Reffen.

Kall öl i solen kan va livet alltså.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *