KÖPENHAMN MED DE TRE MUSKETÖRERNA

Årets regnigaste dag

Hej på er! Idag har jag hemstudier. Vi håller på med en superrolig, men lite klurig uppgift om att designa en trädgård inspirerad av ett konstverk! Jag har fått ett konstverk av Paul Klee från 1931 med en bakgrund som påminner om ett schackbräde med gröna fält och svarta streck. Utöver det så fick jag imorse ett mail om att läppstiften jag beställt från Lisa Eldridge just nu befinner sig i Malmö och eventuellt kommer levereras till mig innan dagen är slut! (är lyrisk! haha) Utöver detta så är det inte så mycket som pågår just nu. Har ett par konstprojekt som snurrar i bakhuvudet, ett par blogginlägg jag vill skriva (men höstmörkret gör det omöjligt att fota) och trädgården som fortfarande måste göras redo för vintern!

Idag tänkte jag visa lite mobilbilder från i lördags när Jonathans pappa och bror var på besökt och vi åkte en liten tur till Köpenhamn!

Ingen av oss hade kollat väderappen och kom därför fram till ett regningt Köpenhamn.

Möttes av två hästar med en vagn påväg till julmarknaden i Nyhavn!

Då regnet öste ner ställde vi in siktet på ett fik! Här har vi tripp trapp trull! Alla tog wienerbröd med choklad! Jag drack en chailatte till! Mums!

Luggen tyckte dock inte om regnet! Jag visste att det här skulle hända men trots att jag älskar hur det ser ut med lugg har jag inte riktigt energin att fixa med den, så den får nog växa ut igen! Gardinlugg känns som en lagom längd just nu! haha

Vackra fjärilar framför rulltrapporna inne på Illum! Jag åkte upp och tittade in hos Muji som precis kommit till Köpenhamn. Införskaffade mig smyckeshållaren jag velat ha forever (en liten liten byrå med ilägg där man kan ha sina smycken så de inte trasslar sig eller blir skadade)

Sen bar det av ut i regnet igen!

Humöret var förvånansvärt bra trots regnet…

…och att jag tvingade dem igenom en julmarknad eller två! Först denna på Kongens Nytorv (älskar att de äntligen har byggt färdigt här nu så att de fula gröna väggarna är nerrivna)

…och en i Nyhavn.

Detta var den finaste fasaden. Så vackert dekorerad med granris och ljusslingor runt fönster och dörrar samt de stora korgarna med röda blommor på varje sida av dörren!

Lilla båten jag fotade här i våras är nu täckt för vintern!

I Christianshavn hittade jag min båt!

Och tittade lite närmare på den här stora kyrkan (Vor Frelsers Kirke) med snurrat torn.

Innan det bar av hemåt tittade vi en snabb sväng på Magasin du Nord.

Min svärfars humor… haha!

Älskar blommorna utanför Magasin!

Gick också förbi den här julmarknaden på Højbro plads vid Amager torv. Med tre hungriga män i sällskap gick jag dock bara förbi! (Får komma tillbaka lite senare i vinter och dricka glögg!)

Favoritgatan i köpenhamn! Læderstræde.

Sen bar det av till Malmö för lite mat på Di Penco som Rosanna rekommenderade. Jag testade pastan med kronärtskocka som var jättegod! Tror dock att Quattro Fromaggi-pizzan hade varit godare nu sådär i efterhand. Mat-fomo är på riktigt! haha

Kvällen avslutades sedan med bion Le Mans ’66. SÅ bra! och jag är annars inte mycket för bilfilmer, men kombon av skådespelare, set och inga utfyllnadsscener gjorde den jättespännande! Alla 2,5h av den.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *