KÖPENHAMN MED ERIKA

Shopping, Reffen och chill

Här har vi en glad Erika som efter en långhelg hos oss skrev “Känner mest att jag behöver minst 1 helg i månaden en resa till Helsingborg”. Vilket jag tolkar som att Petra & Jonathans Skånska Bed and Breakfast för familj och vänner får 5/5 stjärnor. Vi var och badade i Rydebäck, åt grillat, Käkade amerikanska pannkakor med hallon och sirap, och plockmat med olika ostar och salami. Men i det här inlägget får ni hänga med på den bästa dagen, vår tur till ett somrigt och soligt Köpenhamn!

Denna gången började resan i en del av Köpenhamn vi sällan går runt i nämligen Vesterbro. Vi tittade på Köpenhamns minsta Café. Och gick i Second Hand och skönhetsbutiker.

Sedan promenerade vi in mot stan och gick en sväng längs sjöarna. En av mina favoritdelar av Köpenhamn. Kan fortfarande se fyrverkerierna som speglas i vattnet alla nyårsaftnar vi har gått här.

Små söta fågelungar i vassen.

Vi stannade till i Torvehallerne för att ta oss något att äta. Lêlê har ett street kitchen här. Så gott med vietamesisk mat!

Jag försökte motverka värmen genom att även äta något varmt och käkade D4, en kycklingsoppa med Wontons. Fyllda med kalkon, krabba, svamp och grönsaker. SÅ god!

Torvehallerne har så fantastiska blommor!

Har velat köpa torkade blommor här i över ett år, men de är så osmidiga att bära runt på om man också vill uppleva staden.

Denna buketten med brudslöja och svarta puffar blev min favorit!

Men skulle också kunna tänka mig något från den här hyllan till kählervaserna i vardagrumsfönstrena.

Med magarna fulla blev det en shoppingtur på stan. Vi kollade second hand (Jag hittade en superfin röd sammetskavaj). Vi kollade in & Other Stroies, Urban Outfitters (som hade bästa skjortjackan från Wrangler för 120 DKK), Tog vägen förbi ett par konstbutiker för att fylla på med pennor och sedan blev det en snabb tur genom Magasin. Dvs den vanliga rundan!

Sen bar färden av mot Reffen. Och nej, vi gick inte hela vägen som vi gjorde den här gången. Utan nu hoppade vi på buss 9A och sällskapade med spyflugan som bodde på bussen istället. Gick ganska mycket snabbare men var ungefär lika varmt.

Jag var lite skeptisk till Reffen i våras, sörjde väl fortfarande rivandet av Papirøn och Reffens brist på Crispy Duck. Infogar bild nedan för att hedra den bästa rätten någonsin.

Tyst minut.

Men jag måste motvilligt erkänna att sommar på Reffen är ganska så underbart alltså! Älskar stämningen!

De har även favvo ölen från Nørrebro Bryghus.

Sol, öl, gott sällskap. Vad mer kan man begära av en sommarlördag?

Sen gick vi på matjakt! Jag och Erika testade det här stället och deras Gringas.

Medan jag väntade på maten gick Erika och köpte en drinkhink.

Så gott! Skulle dock köpt extra guacamole då det inte följde med, note to self. Köp ALLTID extra guacamole.

Erikas fräsiga nya glajjor.

Sen fick Jonathan fria tyglar när det gällde ölvalet och kom tillbaka med den här märkliga ananasölen från Mikeller. Tror den hette Wierd Weather Hazy IPA.

Passade dock perfekt till sommarvärmen, lite fräsh och fruktig.

Älskar att Erika och Jonathan har samma dåliga humor…. haha

Här är en kristall jag köpte tidigare samma dag. En vacker rökkvarts som skimrar innuti.

Sen var det dags att ställa siktet på Helsingborg igen På vägen hem köpte vi Dunkin’ Donuts.

Köpenhamns Huvudbanegård är nog en av mina favoritbyggnader.

På tåget var det dags att hugga in!

Det är viktigt att matcha nagellacket med sitt munkval!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *