LISTAN OM YTA.

Vi fortsätter med en lista till

Denna gången är det en lista från fina Sandra Beijer om yta. Ett av mina absolut största intressen är smink, men ändå så pratar jag sällan om det här på bloggen. (såvida jag inte hypear någon speciell produkt jag fastnat helt för) Så tyckte att den här listan var ett bra sätt att ändra på det!

Utanför fönstret hoppade precis en duva fram genom grenverket i trädet där den har sovit under natten. Är man vaken innan duvorna en lördag så är man egentligen uppe för tidigt men vad ska man göra! Haha. Idag sitter jag med gårdagens smink i ansiktet efter att ha somnat i soffan framför ”Sagan om de två tornen” igårkväll. Så bilden ovan är tagen för ett par veckor sedan, med den mest fantastiska tulpanen, men nog med svammel! Nu till listan:

Hur lång tid gör du dig i ordning på morgonen

Det varierar men oftast inte mer än 30 min. För att fixa smink, hår, tandborstning och kläder. Dock går jag alltid upp vid klockan 6 på vardagar så att jag har lång tid på mig att vakna, läsa bloggar, yoga och göra mig i ordning.

Och inför en utekväll då?

Haha jag är sällan ute, men när jag ska på middag eller fest så gör jag det oftast lite mer ordentligt, dock tar det sällan så mycket mer tid än i vanliga fall. Lägger bara till mer glitter och kanske lockar håret!

Vad har du för sminkrutin?

  1. Bas beroende på humör, ibland ingenting, ibland lite concealer här och där, ibland foundation all over.
  2. Rouge
  3. Highlighter
  4. Ögonbryn, puder och gel.
  5. Läpprodukt efter humör
  6. Ibland ögonskugga (oftast bara lite rouge)
  7. Ibland mascara

Och hårrutin?

Duschar med B&B Sunday Shampoo (det enda som faktiskt funkar), och något balsam (varierar), låter håret självtorka någon timme om jag har tid. Fönar det torrt det sista, annars så torkar aldrig mitt hår helt. Därefter varierar det, ibland tofs, ibland knut, ibland svinkam, ibland lockat och hängande. På senaste tiden har jag gjort någon variant av rag-curls om jag vill ha det lockigt, som man sätter kvällen innan. Antingen med små bitar av trasa, eller med badrocksbandet a la Elin Kero.

Hudrutin?

Hudrutinen har varit så fruktansvärt tråkig sedan jag fick utslag på hakan pga för mycket exfoliering/fukt, och egentligen inte ska använda något på det för att låta det läka ut. Så nu använder jag nästan bara Weleda Almond Soothing Facial Cream som återfuktning. Har gått tillbaka till The Body Shop Camomille Cleansing Butter för sminkborttagning/rengöring, vilket är ett budgetvänligt alternativ som luktar gudomligt. Ibland använder jag Dermalogica Moisture Mask, ibland The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane som olja (perfekt att använda som olja till Gua Sha), ibland Dermalogica Gentle Exfoliating mask (dock inte just nu). Gillar även Vichy Aqualia Serum, men har gett den en paus nu tills ansiktet börjar bete sig igen… (Advanced night repair är det mest fantastiska serumet, men vem har råd?) Sen har jag alltid Elizabeth Arden Lip Repair Balm på läpparna, eller Laneige Lip Sleeping Mask eller Bite Beauty Agave Lip Mask.

Om du bara fick använda en sminkprodukt, vad skulle det vara?

Hmmm svårt! Spontant ett läppstift (tex Charlotte Tilbury Opium Noir), som kan användas både som läpprodukt, rouge och ögonskugga. Dock tycker jag att RMS Beauty Living/Champagne Rose Luminizer egentligen ger mer effekt då man direkt känner sig fräsch med lite lyster.

Vad är din favoritprodukt just nu?

Kjaer Weiss rouge i färgen Precious. Så vackert persikofärgad, i superlyxig förpackning. Det jag har på kinderna på bilden!

Vad önskar du att du var lite bättre på sminkmässigt?

Eyeliner. Tycker eyeliner är så svårt med min ögonform och kan inte avgöra om det är för att jag är dålig på att applicera det eller om det är för att jag inte tycker jag passar i det. Haha

Är du ofta osminkad?

Sällan helt, har nästan alltid någon läpprodukt och något på kinderna.

Ett absolut smink-nej?

Finns väl egentligen inga smink-nej då smink är konst. Men använder sällan neon-iga färger på smink, fast det är mer en smaksak.

Ett sminktips tack!

Ni kan få två! Ett är att använda läppstift som krämrouge! Matchar alltid och så bra multitasker. Annars gillar jag ett tips jag fick från min jobbarkompis när man applicerar mascara, att trycka ögonfransarna uppåt med fingrarna medans mascaran torkar, så blir de fluffigare!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *