LITE SNÖ OCH FREDAG MITT I VECKAN

Ett litet hej

Hej på er! Det känns som det var länge sedan jag tittade in här och bara skrev av mig. Så jag tänkte passa på innan vi fortsätter med blogginlägg i listform och recaps av jul/nyår. Idag har jag en lite mindre bra dag, än så länge. Det har snöat utanför fönstret vilket sker sällan i Skåne, så fint! Och jag har spenderat förmiddagen med att redigera bilder och blev precis klar. På nedervåningen sitter J och jobbar. Så allt är egentligen frid och fröjd, men ändå känner jag ångesten komma krypande i kroppen.

Jag lyckas inte riktigt pin-pointa vart den kommer från, kanske är det stress över tentan om en vecka i ett ämne så långt bortkopplat från naturen man kan komma (företagsekonomi, gruppdynamik och ledarskap) vilket gör mig så omotiverad till att studera. Och då det imorgon är röd dag känns idag som en fredag, vilket gör hela veckan till en helg och innan jag vet ordet av så är det tenta, känns det som. Eller så är det att jag är lite besviken på årets första två pass med Yoga With Adriene som lämnade mig med träningsvärk i sisådär varenda muskel och ingen energi att göra varken dagens eller gårdagens. Perfektionisten i mig vill så gärna ha gjort alla 30 dagar på rad, vilket gör att jag nu inte gör, och jag gör inte ens några av de sköna passen jag mår bra av heller. Måste släppa det och bara gå utefter dagsform. Eller så är jag bara hungrig. Har haricot verts med rökt flingsalt i ugnen som strax blir klart, så om det är problemet så har det en snabb lösning.

Jag tror den största boven till ångesten är att jag vill för mycket på samma gång och blir överväldigad. De lediga dagarna är väldigt begränsade, och det är bara då jag hittar lugnet till att måla, spela munspel , fota eller blogga. Vilket är det jag allra helst vill spendera min tid med. Detta tillsammans med antiklimaxet av att vara tillbaka till vardagen efter en julledighet med familjen och sakta försöka vända dygnet igen lämnar mig i ett märkligt mind-set.

Men nu börjar solen skina utanför fönstret, och jag känner lukten från maten i ugnen så jag ska nog ta och avrunda. Allt är bra. Ångest är bara en känsla. Men vad jobbig den är att bära trots allt. Hoppas ni har det fint!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *