LITE TANKAR OM TYSTNAD OCH NATUR

Om vi någon gång flyttar…

Hej på er! I helgen har jag varit i stugan igen men nu är vi hemma för sommaren. Och till helgen kommer Erika på besök med sin nya kille! Ska bli så kul att ses! Men då det varit lite tyst på bloggfronten sedan förra veckan och nog kommer va det tills efter helgen tänkte jag bara titta in med några reflektioner från gårdagen!

En stuga i skogen

Just nu sitter jag hemma i soffan igen och lyssnar på det avlägsna suset av bilar och vinden i träden. När jag riktigt anstränger mig hör jag också hur klockan tickar ute i köket.

Vi bor i ett väldigt lugnt och tyst område, speciellt med tanke på hur centralt det ändå ligger, men efter att ha spenderat ett par veckor i stugan så är det som att ljuden skriker i mina öron. 

Det slog mig när vi skulle gå ut till kaninerna på kvällen och allt va knäpptyst, det enda ljudet jag hörde var det mjuka krasandet av gräset under mina fötter. Man kunde höra hur det swishande ljudet av korna som betade av tuvor med gräs ute på åkern. Och på morgonen kan man höra pappas fotsteg på grusvägen när han kommer gående nästan 800m bort. På kvällarna kunde man sitta i tystnad utanför stugan och bli chockad av en skalbagge som kommer flygande och skrämde livet ut Jonathan. Eller lyssna på rådjur som skäller inne i skogen eller tranor som kommer flygande och tutar som en hundleksak.

Sedan vi flyttade hemifrån så har vi bara bott  och vistats i stora städer, Norrköping, Stockholm, Helsingborg. Jag har nästan glömt hur tyst det kan vara. Där jag bodde när jag var liten var dock ett litet samhälle med mer ljud än stugan i skogen. Men jag känner att jag saknar det. Tystnaden och lugnet. Att kunna gå ut i skogen och plocka blåbär eller svamp eller bara gå en promenad. Kunna titta upp på en stjärnhimmel utan något ljus som stör. Att kunna yoga på gräsmattan utan att någon ser. Och att kunna tända en brasa och läsa en bok.

Jag och J har tidigare pratat om att skaffa en lägenhet i Italien, men ju mer jag tänker på det, och desto mer vi pratar om det skulle jag vilja ha en stuga ute i skogen.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *