LOPPISFYND, AFTERNOON TEA OCH ETT NOSTALGISKT SKÅNE

Drömmer mig bort till sommar i trädgården.

Här kommer en lite uppdatering med de senaste loppisfynden. Hittade verkligen ett par riktiga skatter denna gången och jag tänker att vi börjar med min favorit.

När jag skulle sätta mig och rensa igenom det som rykt ner i varukogen på loppisen såg jag den här boken ligga på bordet. Mellan Väderön och Ven av H. E. Cedervall och Sven Desaix. Då jag och Jonathan har tänkt att åka till Ven i sommar och vandra så tänkte jag, nämen den kan jag ju bläddra i! Det jag hittade var dock något helt annat än vandringsstråk och resturangtips. Boken innehåller de mest nostalgiska bilder från 50-talet på området kring Helsingborg där jag bor. Bilderna känns verkligen som Astrid Lindgrens Bullerbyn eller Saltkråkan fast i Skåne. Lätt värt 30kr.

Detta kommer bli min inspiration för att försöka absorbera det vackra och drömmiga i platsen jag valt att spendera mitt liv, och som nu mordeniserats så att man nästan glömmer bort det långsamma, enkla och vackra som staden är i grunden. Älskar även de nästan poetiska texterna i den.

Här kommer en liten tjuvkik i boken på två av mina favoritbilder. Den första är den här soliga bilden med vackra höga sommarblommor, gamla kaffekannor, rutiga dukar och en sommardag i trädgården. Detta är målet för sommaren. Göra trädgården så supermysig så att det blir som ett extra rum man bara vill spendera all sin tid i.

Jag sitter i skrivandets stund och väntar på att vår nya hammock ska levereras. Hur mysigt att bara bädda in den i kuddar och filtar och sen spendera tiden med att läsa och mysa? Denna bilden av Carl Larsson är min målbild för sommaren.

Beställde ursprungligen en svart hammock med vitt tak för att matcha pallkragarna och våra cafémöbler som är svarta, men då den färgen visst hade slutat tillverkas blir det nu en vit hammock med svart tak istället. Vilket på ett sätt blir bra då det är mer klassiskt och tidlöst vilket bara förstärker den nostalgiska sommarträdgårdskänslan.

Författarna av den här boken hade även skrivit en bok specifikt om Helsingborg som jag nu har klickat hem på tradera och hoppas ska komma på posten snart! Så mysigt att kunna sitta och drömma sig tillbaka.

Så gulligt med namn i gamla böcker. Tycker extra mycket om när det står små hälsningar som berättar om vem personen som ägde boken tidigare var.

Hittade det här tunga och detaljerade fatet i nysilver som påminner om det jag hittade här. Älskade de vackra blomdetaljerna och den tjocka och tunga känslan. Perfekt för att servera te eller saft på i trädgården. Kostade kring 50-lappen.

På tal om te hittade jag även den här tesilen med tillhörande hållare. Så gullig!

I sommar så vill jag läsa böcker i hammocken, målbilden ni vet, så jag tyckte att denna lät lite spännande och lagom hjärndöd för en sommardag i trädgården. Jag har ju en svaghet för historisk skönlitteratur som handlar om skepp och resor.

Sista loppisfyndet var den sista Harry Potter filmen, så nu har jag allihopa och kan titta när jag vill! Sitter och knåpar på mitt inlägg om min lilla DVD-samling men det kommer i sinom tid! Ha en fortsatt fin dag!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *