LOPPISFYNDEN FRÅN ÖREBRO

En brokig skara

loppisfynden från örebro

Dessa fyra fick följa med mig hem från Myrorna i Örebro.

När jag går på loppisar ni för tiden letar jag främst efter mysiga saker till lägenheten. Saker jag inte haft plats för tidigare men som passar finfint i nya lägenheten. Jag tycker tex mycket om brickor i metall att sätta ljus på och metallvaser till blommor, både torkade och färska. Utöver det så är jag väldigt svag för allt i sten som tex gamla bläckdon, fat och liknande. Då vi nu också har en trädgård håller jag utkik efter saker som jag kan ha i den, gärna en stor balja i rostfritt som kan få svämma över med jordgubbar eller en gammal sockerlåda eller lerkruka. Vill även hitta en sån där mysig gammal bänk med gjutjärn på sidorna, men det är lite mer av et projekt. Kan göra en lista med vad jag letar efter i ett senare inlägg!

Men nu tycker jag vi går in lite mer på detalj om sakerna jag hittade i Örebro.

loppisfynden från örebro

Snäckskal

Sedan jag såg den här fina lilla uppställningen med rökelser och snäckor från Frida (@fridapalovaara på instagram) blev jag påmind om hur mycket jag älskade den här typen av snäcka när jag var liten, och grämde mig faktiskt en kort stund över att jag inte köpt på mig mängder med snäckor när jag var i Sicilien i somras. Så jag bestämde mig för att hålla utkik efter en på loppis framöver. Lite kul att det råkar va en av de första sakerna jag hittar. Om ni googlar ”tiger cowrie” eller ”cypraea tigris” kan ni se hur de ser ut i verkligheten. Mycket märklig alltså!

loppisfynden från örebro

Liten vas

Med våren kommer också viljan att plocka små knippen med snödroppar och julrosor och sätta runt omkring i lägenheten. Men även tulpaner och annan typ av växtlighet. Jag har fruktansvärt svårt för januari och februari alltså. Vilka värdelösa månader! Alla andra månader har något fint, men jag kan verkligen inte hitta det i dessa två. Tillbaka till ämnet. Jag hittade därför den här spännande vasen i metall, jag tänkte att den kunde va fin med en enkel tulpan i eller kanske några strån med havre senare i sommar, eller med en julros som på bilden!

loppisfynden från örebro

Silverfat

Små metallfat/brickor är något av en revolution för mig. Jag har dem under rökelse, som ljushållare eller för att se till så att saker har en plats. Därför kändes det inte som en dum investering att lägga 15kr på ytterligare ett liten sött fat.

loppisfynden från örebro

Björnskulptur

Till sist har vi det mest onödiga av sakerna jag köpte, men den var så söt så jag kunde inte låta bli. Jag tror dock att det här köpet kräver lite av en anekdot. Nu vet jag att jag har ångest och att det säkert är därför jag oroar mig så mycket över saker, men 2010 när vi satt i en bil påväg upp genom Sverige och det kom en ”Varning för björn” skylt längs vägen, visste jag inte det. Och jag är fortfarande inte helt säker på att ångesten över att bli uppäten av en björn är orimlig… tål att diskuteras… Min pappa och lillebror tyckte i alla fall att det var orimligt att låsa bildörrarna när skylten dök upp vilket jag tycker känns som det enda alternativet! haha

Så jag ser den här lilla söta porslinsbjörnen som ett sätt att försöka ändra min uppfattning av björnar sakta men säkert. Men vi får väl se hur det går. Jag tyckte i alla fall denna var väldigt söt. Speciellt i jämförelse med de mer realistiska björnskulpturer som finns där ute, eller the real deal.

WISKYMÄSSA, LOPPIS OCH ALLA HJÄRTANS DAG

Det var alla loppisfynd för den här gången! Avslutar med min nuvarande favoritbild när det gäller loppisar! Kallar verket ”Den uttråkade skaran”. Se och ta in!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *