LOPPISLISTA nr. 2

Sakerna jag spanar efter på loppis just nu

Idag vaknade jag i stugan av tjo och stim från en pappa i träskor som jagade sopbilen med de två sista säckarna följt av en taxvalp och en mamma som försökte hålla de andra taxarna på plats! Vilken syn! Haha

Men nu är det faktiskt som så att jag har lyckats hitta det mesta från min förra loppislista så tänkte det var dags att uppdatera den lite inför sommarloppisarna. (Den förra hittar ni här) Två bruna stolar står kring matbordet (ska bara limmas lite så är de som nya), slipsar har blivit till scrunchies vilket ni kan se här, och champagnekylaren står i köksfönstret redo för bubbel. Så vad spanar jag efter just nu? Här kommer listan!

  • En stor keramikskål med glaserad insida, gärna i mörkbrunt till att servera fräsha sallader. Som på den här bilden från Sofia Woods besök hos Ellen Dixdotter. Men också till att servera risgrynsgröt i till jul.
  • Tavlor till min tavelvägg i trappan. Detta har jag ingen brådska med, men jag spanar alltid efter spännande och roliga tavlor till trappan upp till loftet. Älskar den gammelengelska/italienska stilen med bulliga guldramar, tjocka träramar och tavlor på alla väggar. Jag har dock begränsat det till trappuppgången för stunden.
  • En vacker lampa till köket. Såg dessa på min favvoloppis i Helsingborg men har inte haft vägarna förbi för att se om de finns kvar. Annars någon mindre och enklare kristallkrona skulle också va fint! (UPDATE: Lampan fanns kvar och hänger nu i köket! Jippie!)
  • En spegel till att ha på väggen över syskrinet i hallen. Antingen en stor med guldram och gammalt spegelglas eller en liten i trä med kanske en hylla under.
  • En bänk eller chaise till loftet. Får max va 100 cm lång så att den passar vid murstocken. Den romantiserade tanken är att man ska kunna sitta där och kolla ut genom takfönstret, den realistiska tanken är att få upp kläderna från golvet som nu alltid hamnar i drivor på golvet när man är för trött för att lägga i ordning dem innan man går och lägger sig. Hur som helst en bra sak!

  • Gamla barnböcker. Då jag någon gång i mitt liv vill illustrera en barnbok så letar jag just nu efter en inspirationsbank till layout och detaljer i form av gamla barnböcker. Har redan hittat en med John Bauer, och har sedan tidigare en från favoriten Tony Diterlizzi, men skulle gärna komplettera med några från Elsa Beskow, Sven Nordqvist och Carl Larsson. Helst med tygrygg.
  • Okej, nu till ett drömföremål som jag är tveksam till skulle dyka upp på loppis men som jag alltid drömmer lite om ska dyka upp. Ett smycke från Vivianna Torun Bülow-Hûbe. Från smyckena hon gjorde i sitt eget namn innan Georg Jensen. Hade varit drömmen!
  • Johnson Bros. Nej, jag har fortfarande inte fått nog av deras porslin. Har hittat blåmönstrade asietter, ett serveringsfat, en mjölkkanna och en vit tekanna, men skulle gärna hitta ett gäng av deras röda asietter och kanske även mattallrikar. Om mjölkkannor dyker upp kan jag inte heller lova att inte en sån åker med också.
  • En piedistal till att ha blommor på i diverse hörn i lägenheten.
  • En 60-tals klädhängare, gärna i metall med trädetaljer a la Mad Men.

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *