LOPPISMOJO – ÄR DET EN GREJ?

Bara en massa fint!

Om man ska citera Urban Dictionary så beskrivs mojo såhär: ”A quality or some ability that brings good luck or helps you be good at something”. Så den senaste veckan måste jag haft fantastiskt loppismojo eftersom att min loppislista nu är nästan helt tom (har fortfarande den där hallspegeln kvar, men är på jakt efter något mycket specifikt så drar ut på det)

Jag hade egentligen tänkt vänta med det här inlägget tills imorn, men min klasskompis Rosanna hetsade mig till att skriva inlägget direkt, så hon kunde motivera sig till att bli klar med tentan (hemtentans deadline är tydligen inte tillräckligt) och man är ju en bra vän trots allt? haha.

Dessa loppisfynd är en salig blandning av prylar jag hittat både på min lilla runda i Örebro men även på dagens snabba tur! Då jag nu kommer börja med en kurs med heldagar och mindre egenstudier så gällde det att få ur loppisandet ur systemet! Men inte hade jag trott att det skulle gå såhär bra!

Först ut har vi saken som satte igång hela dagens loppisande! Jag ville hitta något snyggt vitt tyg till att sy ett skynke att ha framför bokhyllan jag och Jonathan knåpade ihop i helgen! Så skönt att kunna komma åt sina böcker igen, men det ser galet stökigt ut då bokhyllan står precis bredvid sängen. Så tanken är att sy små gardiner med de här tjocka vackra lakanen med knypplad detalj. Om min galna idé funkar så ska jag köpa ett gäng dukklämmor och sätta på bokhyllan och sen lägga en smal gardingstång (som jag också hittade på loppis för 15kr) i dem så behöver jag inte borra i mina nya ikea bokhyllor (tror dessutom de är mest fulla av luft så vet inte om det ens går). Men vi får se hur det går med det! Lakanen kostade 50kr styck.

Sen hittade jag även ett par ljushållare att sätta på väggen i hallen. Dessa kommer från myrorna i Örebro och kostade 69kr styck, inget fyndpris precis men exakt sådana som jag letat efter!

Dagens MEGA-fynd var dock när jag hittade nästan en hel servis med Johnson Bros. porslin!! Det började igår när jag undersökte det nya Myrorna i Helsingborg där jag hittade den här såsnipan i samma serie som min tekanna. (Tänk er fika med tekannan, äppelpaj och vaniljsås i såsnipan och assietterna till… mys!) Sen på Framtid hittade jag koppen till mamma (hon har en sedan tidigare, men utan fat så tänkte att det kunde va kul att ha ett helt set). Men när jag kom till Erikshjälpen och gick innanför dörren hade de ett helt set med det blå ”British Castles” som jag samlar på. Tyvärr kostar det ganska mycket på Erikshjälpen, men inget emot vad det hade kostat nytt eller på Tradera med frakt. Tror jag gav ca 400 kronor för allt. Tre uppläggningsfat, tre assietter, en oval skål och en rund skål. SÅ NÖJD!

Hittade också de här små turistbilderna från Italien för 10kr styck!

Fastnade främst för denna med bilder från Taormina, staden på Sicilien som jag och Jonathan både firat vår bröllopsresa i och åkt till året innan. Så charmiga bilder, svartvita och sen färglagda med vad som påminner om en markeringspenna. De andra är från ytterligare ställen jag skulle vilja se i Italien, Gardasjön, Rom, Venedig och Capri.

När jag var i Köpenhamn tidigare i år hittade jag en sån här flanellskjortejacka på Urban Outfitters i rött med beige fluff på insidan. Den är så mysig att ha på vår/höstdagar i trädgården! I Örebro på Stadsmissionen hittade jag en till. Denna gången i mer neutrala färger, brun, grön och mörkblå med mörkblått foder. Älskar den!

På Röda Korset i Örebro hittade jag även den här lilla puderdosan för ynka 15 kr. Tänkte göra rent den och använda som spegel i min handväska! Älskar den lilla korgen med blommor på ovansidan.

Till sist har vi de lite udda grejerna. På myrorna hittade jag en av mina orkidévaser som jag kallar dem! Finns vanligtvis på Blomsterlandet för bara 39kr, men då jag använder så många passade jag på att plocka på mig den här för 25kr. Jag hittade också en liten vit glaserad skål med små ben som jag suktat efter i tre år när jag gått på Magasin i Köpenhamn. På Framtid hittade jag en till liten fågelskulptur med en rödhake som är min favorit! Tyckte den var så gullig med de röda bären och snön under så skulle passa perfekt som julpynt! Sist ut har vi en tesil (perfekt till fikat jag nämnde ovan) och en bokhållare. Jag såg en sån här på Sofia Woods blogg och tyckte det var en så härlig grej att ha stående framme!

Nej nu börjar det dra ihop sig tills hemtenta-inlämningen stänger, så är väl lika bra att jag slänger iväg det här så Rosanna kan belöna sig genom att mysa ner i soffan med ett glas vin och spendera en liten stund med hjärndöd läsning! Enjoy! 😉

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *