LÖRDAGENS LOPPISFYND

Hur många oljelampor är för många oljelampor?

Men va? Detta är ju inte loppisfynden från Småland, och nej, det har ni rätt i! Men då alla pryttlar har lyckats sprida ut sig i lägenheten och vädret har varit ganska mulet de senaste dagarna (inte optimalt för foto) så kommer här lördagens loppisfynd istället! Så sparar vi de från Småland till en soligare dag.

I lördags ville jag och Jonathan gå en promenad, och promenader är alltid bättre med ett syfte, så därför hamnade vi på Pingstkyrkans Second Hand! Just idag hade de samlat ihop alla oljelamporna på ett bord innanför dörren, och då jag sällan hittar fina och hela oljelampor blev detta som ett buffébord. Dock så hejdade jag mig innan alla låg i varukorgen och köpte bara sex stycken! (”bara” haha men men, några kommer nog hamna i mina föräldrars sommarstuga)

Den bruna, bubblan på fot och den vita står nu på vårt vardagsrumsbord! Så fint med oljelampor som ser ut som vackra skulpturer även när de är släckta. Alla kostade 9-15kr styck förutom den bruna som kostade 35kr. Den bruna är dock min favorit så den var värd det!

Om ni läste det här inlägget så var en av sakerna jag letade efter en liten bullig vas att ha rökelse i, och jag hittade exakt en sån. Tror detta också har varit en liten oljelampa då det låg en veke i den, men denna ska nu fyllas med strandsand och ha en rökelsepinne stående i sig som typ såhär!

Här har vi ett litet resturang-kit! Hittade en jättehärlig fyrkantig röd/vit-rutig duk att ha på vårt cafébord i trädgården i sommar. Så kan man sitta där och låtsas att man är i Italien med ett glas vin och lite tända ljus. Ljusen är från Liljeholmens, mina favoriter, och hette antikljus. Så härligt gula och matchar de jag hittade här. Detta är dock den vanliga storleken på ljus.

Boken ”Dejlige Danske Kroer” (tror dejlige kan va mitt favoritord på danska alltså) är som en typ av guidebok till krogar i Danmark. Vi var på en så härlig krog förra sommaren och käkade Smörrebröd och vill verkligen göra fler sådana utflykter i år. För 45kr kändes det som bra inspo!

Till sist och som alltid på loppis bättrade jag på DVD-samlingen och köpte ett par böcker som Jonathan trodde skulle passa mig! Därefter förvandlades loppisturen till en promenad längs stranden som sedan blev vår vanliga helgvandring på en mil. Ops, men som tur var vägde sakerna inte så mycket! haha

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *