MIN FÖDELSEDAG I BILDER

Fika, bilutflykt och bubbel

Hej på er! Just nu sitter jag på loftet vid mitt bord och försöker va zen när killarna som är här och lägger nytt tak bankar 40 cm ovanför mitt huvud. Detta är dag 3 och håller på att bli lite smått galen av det konstanta bankandet… Men snart ska jag åka till simhallen och spendera lite tyst tid under ytan! Och sen kommer vi förhoppningsvis även ha ett sprillans nytt och fint tak alldeles strax. Men innan dess tänkte jag komma ikapp med några blogginlägg, så här kommer ett litet inlägg om min födelsedag!

Dagen började med presenter och pannkaksfrukost hemma vid matbordet. Jonathan hade gjort pannkakor och cappuccino till mig, mamma och pappa. Mums!

Av mamma och pappa fick jag den här Kaj Bojesen apan! Denna varianten i ek och lönn har jag inte sett innan, men de har tydligen gjort lite nya sorter vilket är kul! Detta färgvalet är definitivt min favvo. Jag är sämst på att återberätta historier men här kommer ett försök: mamma och pappa berättade om att de hade varit någonstans där de hade en sån här apa och varje dag så var det någon som flyttade på den. Så det verkade som att apan nästan hade fått liv. Ena dagen hängde den i lampan, andra dagen satt den på byrån osv. Så det ska jag också börja med!

Här har vi mina födelsedagspresenter! En vattenkanna till trädgården, skovax till vandringskängorna, apan och två skålar till löksoppa. Jag har bestämt mig för att samla ihop ett gäng löksoppeskålar och använda till allt. Perfekta för att få havregrynsgröten på morgonen att kännas lite lyxigare men även bra skålar till diverse plock och såklart löksoppa! Älskar även att man kan stoppa skålarna både i ugn och micro utan några problem.

Fick även supergoda kakor och hemmagjorda raggsockar av Jonathans mormor och morfar när vi var hemma i Eksjö, pallkragarna och jord av Jonathans föräldrar och en bok jag letat efter hur länge som helst på loppis om Vivianna Torun Bülow-Hube av min faster.

Fick även ett gäng fantastiskt vackra baroque-tulpaner! Helt knastriga och nyplockade, hur underbart?

Efter frukosten åkte vi på en liten utflykt i Skåne! Vi åkte förbi den här utsikten och både mamma och jag tvingade pappa att vända om för att titta lite till.

Då såg vi att det fanns ett fik där så passade på. Hillesdal Inredning och Café hette det och va så mysigt. Älskade alla doftljus och allt krimskrams de hade i butiken.

Men såklart skulle vi även fika! Jonathan till vänster med sin typiska kanelbulle och kaffe. Vet ingen människa som gillar kanelbullar lika mycket som honom! Jag själv är ju en tant i en ung persons kropp så jag tog en mazarin och en cappuccino (skulle varit en te för att blivit perfekta tant-stämpeln.)

En selfie från deras gigantiska toalett! Det är såhär man ser ut som 25 alltså.

Så vacker innergård!

Med de första vårblommorna, älskar att vårblommorna kommer kring min födelsedag (den 9 mars) nere i Skåne.

Så fint!

Sen fick jag med mig ytterligare en fantastisk bukett blommor från mamma och pappa! Jag älskar vaxblommor och hade tänkt att näst intill baka ha en liten bukett med sådana på bröllopet, men tyvärr var det helt fel säsong för dem när vi gifte oss så det blev en mix av mina favoritblommor istället. Denna buketten kändes så vårig och fräsch!

Sen åkte vi en omväg så att mamma skulle kunna filma en galet lång allé! (alla har vi våra intressen!) och stannade även till vid en gårdsbutik och köpte ägg och potatis.

På kvällen käkade vi revbensspjäll med bea, ugnstekta potatisar och krispiga haricot verts i ugn. Men då de inte är så fotovänliga kommer här istället en bild på efterrätten. Min favoritkladdkaka med jordgubbar på (som denna gången faktiskt hade blivit en kaka och inte bara kladdkakssmet i en kopp som jag brukar äta haha!) Till det åt vi glass och drack bubbel.

Här ser ni även två små sneak peaks på loppisprylarna från Småland. En superfin champganekylare och en kanna till vatten i rostfritt. Älskar även att allt förutom besticken, ljushållaren och vattenglasen är loppisfyndade! Börjar få ihop en liten samling av Johnson Bros. porslin nu! Fatet är ju det senaste tillskottet som jag hittade här.

Och det var den födelsedagen i bilder. Ska bli spännande att se vad mitt 25 år på denna jord har att bjuda på!

Dela:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *